Co se děje s Hazardem a Coutinhem?

Hazard a Coutinho v osobním souboji

Oba hráči patří mezi nejdražší fotbalisty na světě. Jenže ani jeden z nich nemá takovou výkonnostní formu, která se od útočníků takových kvalit očekává. Eden Hazard i Philippe Coutinho jsou dva příklady přestupů za obrovské částky, které ovšem týmům zdaleka nepřináší požadovaný přínos.

Real Madrid vkládal do Edena Hazarda obrovské naděje a měl být jedním z hráčů, který zacelí citelnou ztrátu v útočných řadách po odchodu Christiana Ronalda. Hazarda navíc po celou dobu od jeho příchodu v roce 2019 sužují zranění.

V posledních dvou zápasech španělské La Ligy pak dokonce strávil na hřišti pouhopouhých 12 minut, což je na hráče, který byl dlouhou dobu řazen mezi absolutní fotbalovou špičku, opravdu bídné.

Populární server Transfermarkt.com Hazardovi momentálně připisuje hodnotu 25 milionů euro, zatímco Real za něj zaplatil Chelsea dva roky zpět částku 100 milionů.

Pokud zůstaneme u aktuální finanční hodnoty těchto hráčů, tak Phillipe Coutinho je na tom ještě hůře. Když v létě 2020 přestupoval Coutinho z Bayernu Mnichov do Barcelony, jeho hodnota se pohybovala okolo 150 miliónů Euro. V těchto dnech mu pak odborníci odhadují peněžní hodnotu jenom 14 milionů euro.

Hazard i Coutinho mají v letošní sezoně zároveň totožná čísla ve statistických tabulkách. Oba zasáhli do 11 zápasů a oba zaznamenali pouze jeden gól.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace