Co se děje s N'Zonzim?

Steven N'Zonzi v diskusi s Berizzem po zápase proti Başakşehiru (© marca.es)

Sevilla vydřela postup do Ligy mistrů přes Başakşehir, ale Steven N'Zonzi nešel s týmem děkovat fanouškům, místo toho se odebral k lajně, kde chvíli mluvil s trenérem Eduardem Berizzem, který jej následně musel postrčit právě směrem k hloučku slavících spoluhráčů. Chvíle, o kterém se mluví.

Pokud jde o nasazení a snahu, nelze N'Zonzimu nic vytknout, přesto na hřišti nepůsobí zdaleka tak ve formě, jako tomu bylo vloni, kdy patřil mezi nejlepší záložníky Primera División, čehož si všiml i Juventus, který jej chtěl získat. Sevilla Starou dámu odkázala na hráčovů výkupní klauzuli 40 milionů eur, a přestože samotný N'Zonzi byl přestupu nakloněn a podle agenta chtěl Nervión opustit, z celé operace kvůli vysoké částce sešlo.

Je za podivným pozápasovým momentem proti Başakşehiru a celkově slabšími výkony z úvody sezóny právě zmařený přestup? Podle všeho ne. Francouzský záložník má zvláštní osobnost. Trénuje a hraje zápasy, ale nic víc. Jeho charakter je uzavřený, do týmových aktivit se příliš nezapojuje. K tomu v létě přišel o Samira Nasriho a Adila Ramiho, dva kamarády a spojence v kabině.

Navíc ještě zcela nezapadl do systému nového kouče Andalusanů Berizza. Ten po něm požaduje napadání v první linii, ale samotný N'Zonzi preferuje o něco staženější roli, ve druhé presující řadě, kde má větší šanci balón získat a začít s jeho okamžitou distribucí. A jelikož se zdá, že osmadvacetiletý středopolař na Pizjuánu zůstane, bude hodně záležet na Berizzovi, zda-li dokáže naplno využít jeho, pro Sevillu zcela zásadní, potenciál...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace