Copa del Rey dnes pozná oba finalisty

Záběr z prvního zápasu Barcelona - Almería (© marca.es)

Bude finále letošního ročníku Copa del Reyočekávaným soubojem Barcelony a Realu Madrid? Oběma velkoklubům už zbývá jediný krok.

Almería - Barcelona, 20:00

Jako první se v odvetě semifinále představí obhájce ligového titulu z Barcelony, který cestuje na Estadio de los Juegos Mediterráneos. Na stadion Almeríe má Pep Team velmi dobré vzpomínky, v lize zde totiž vyhrál vysoko 8-0. Z prvního pohárového utkání si Katalánci přivezli náskok o tři branky menší, dnešní duel tak bude spíše formalitou.

José Luis Oltra neztrácí dobrou náladu: "Trénovali jsme pokutové kopy, kdyby náhodou... Ale to samozřejmě není náš cíl. My hrajeme naše finále v sobotu v lize. To však nic nemění na tom, že se chceme pokusit Barcelonu porazit, což se letos povedlo pouze Hérculesu a Betisu."

Oba trenéři chystají některé změny ve složení základní jedenáctky, v domácím dresu by mohl debutovat Feghouli, jehož Almería získala na hostování z Valencie. Ortiz, Juanito, Marcelo Silva a Piatti v nominaci nejsou. Zejména absence Piattiho může být citelným oslabením.

Guardiola nechal v Barceloně Puyola, Iniestu a Jeffrena. Kouč Katalánců zřejmě dá důvěru podobné sestavě, která podlehla v odvetě čtvrtfinále Betisu, což ovšem na postupu Culés nic nezměnilo. Pro méně vytěžované fotbalisty je to šanci, jak opět zvednout cenu svých akcií.

Pravděpodobné sestavy:

Almería: Esteban; Míchel Macedo, Pellerano, Carlos García, Luna; Corona, M´Bami, Vargas, Crusat; Ulloa a Goitom.

Barcelona: Pinto; Adriano, Piqué, Abidal, Maxwell; Mascherano, Xavi, Keita; Pedro, Afellay a Bojan.

Real Madrid - Sevilla, 22:00

Pořádně dramatický může být závěr druhého dvojzápasu, ve kterém Real Madrid hostí Sevillu. Bílý balet má výhodu vítězství 1-0 z Pizjuána, Andalusané jsou však připraveni se snu o obhajobě nevzdat. První utkání bylo hodně vyhecované, emoce vzbudila zřejmě správně neuznaná branka Luíse Fabiana i z hlediště vhozená lahev, která trefila Ikera Casillase do hlavy.

José Mourinho si postěžoval, že jeho hráči nezvládají týdně dva zápasy, přesto i dnes vsadí na jedenáctku, která bude vycházet z té tradiční.

Po nachlazení hlásí návrat brazilský obránce Marcelo, v základní sestavě nebude chybět ani Xabi Alonso, mozek záložní řady. V útoku čeká další šance na Benzemu, Adebayor by měl do hry zasáhnout až v jejím půrběhu.

Hodně záležet bude na výkonu Javi Varase, jenž mezi třemi tyčemi Sevilly nahradí distancovaného Andrése Palopa. Rakitić a Medel, zimní posily, od kterých si klub hodně slibuje, mají šanci debutovat.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Albiol, Carvalho, Arbeloa; Xabi Alonso, Khedira, Özil, Di María; Cristiano Ronaldo a Benzema.

Sevilla: Javi Varas; Sergio Sánchez, Martín Cáceres, Escudé, Fernando Navarro; Zokora, Medel, Jesús Navas, Romaric; Kanouté a Luís Fabiano.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace