Copa Del Rey: Real Madrid končí ve čtvrtfinále

O největší čtvrtfinálové překvapení se postaralo Bilbao

Španělský pohár měl na programu své čtvrtfinále. Většina zápasů dopadlo podle očekávání, v jednom však došlo na nečekané překvapení. Real Madrid senzačně prohrál s Bilbaem 1:0 a jeho turnajová pouť byla ukončena už ve čtvrtfinále. Do semifinále poháru postoupil Betis, Valencia, Vallecano a Bilbao. Končí tak dominance nejlepších španělských týmů, vítěz tohoto ročníku bude určitě překvapivý.

Čtvrtfinálový program načal souboj Vallecana s Mallorcou. Mírným favoritem bylo domácí Rayo, které zažívá povedený návrat do elitní soutěže (8. místo v lize). Favorit byl lepším týmem, po herní stránce jasně dominoval. Rozhodující gól dal ve 44. minutě Trejo, argentinský útočník proměnil pokutový kop. Vallecano porazilo Mallorcu 1:0 a postupuje do semifinále.

Další utkání obstaral duel Valencie a Cádizu. Oba celky se nachází v horší polovině tabulky, ani jeden tým nezažívá nijak úspěšné období. Dalo se očekávat, že i toto utkání bude dost vyrovnané. V samotném zápase se to potvrdilo. Nejprve udeřila Valencia, ve 24. minutě poslal svůj tým do vedení útočník Guedes. Hostující celek se však nevzdával, v 54. minutě srovnal z penalty Perez. O rozhodující moment utkání se přece jen postarala favorizovaná Valencia, v 79. minutě se trefil útočník Duro. Domácí tým zvítězil 2:1 a vysloužil si postup do semifinále.

Čtvrteční čtvrtfinálové souboje přinesly daleko zajímavější podívanou, neboť se střetly kluby z horní poloviny tabulky. Nejprve se utkal Real Sociedad s Betisem Sevilla. Oba celky jsou na tom v lize dost podobně, tento zápas tak neměl vyloženého favorita. Přesto dopadl naprosto jednoznačně. Betis dal svému soupeři velkou lekci z efektivity. Hosté uštědřili domácím jednoznačný debakl a zvítězili 4:0. Postupem do semifinále navázali na výbornou výkonnost v průběhu celé sezóny. V poháru můžou klidně pomýšlet i na celkový triumf.

Poslední duel se odehrál mezi Athleticem a Realem Madrid. Šlo o největší tahák čtvrtfinále. Pro oba týmy to bylo druhé pohárové střetnutí během krátkého časového horizontu (ve finále španělského Superpoháru triumfoval Real Madrid). Pro domácí to byla ideální možnost na pomstu, jejich motivace byla jednoznačná. To ukázal i samotný zápas. Domácí celek působil daleko svěžejším a energičtějším dojmem, po herní stránce favorita přehrával.

Bilbao se však trápilo v koncovce, spoustu svých šancí poslalo mimo Courtoisovu svatyni. V závěru zápasu se domácí přece jen dočkali. V 89. minutě rozhodl střídající Berenguer, Bilbao zvítězilo 1:0 a připsalo si skalp velkého favorita. Baskický celek se stal posledním semifinalistou, pomsta byla dokonána.     

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace