Corominas je nadbytečný

Ferran Corominas (©as.com)

Pro Ferrana Corominase již není v Espanyolu místo. Každý den mu vedení nahlásí, kdy bude trénovat, pochopitelně o samotě, mimo tréninkové jednotky prvního mužstva. Ze zachránce se stal nepotřebný. V sezóně 2005-06 vstřelil v poslední minutě ligového ročníku gól do sítě Realu Sociedad, díky němuž se pericos zachránili. Teď ho vedení odstrčilo stranou, daleko od těch, kteří ještě nedávno byli jeho spoluhráči. Hodně krušná přítomnost pro hráče a současně nepříjemnost navíc i pro klubové mocipány, kterou by obě strany chtěly vyřešit co možná nejdříve.

Coro, jenž v minulé sezóně hostoval v Osasuně, se během léta dozvěděl, že v Espanyolu definitivně přišel o místo. „Mně osobně neřekli nic, pouze to sdělili mému agentovi”, poodhalí rodák z katalánské Girony. Bez jakýchkoliv zpráv od vedení, volal útočník delegátovi mužstva, aby zjistil, kdy se má hlásit na začátek přípravy, aby náhodou neměl hned na startu sezóny průšvih. Poté, co prošel tradiční lékařskou prohlídkou, ho poslali trénovat s Ángelem Martínezem a Lolou Smiljaničem hezky stranou. Jenže jeho dva kolegové už si nové působiště našli a tak zhruba týden nabírá tréninkové dávky pouze ve společnosti kondičního trenéra blanquiazul.

„Trochu mě to mrzí, to ano, ale nechci odsud odejít ve zlém ani o nikom špatně mluvit”, líčí svoje pocity Coro. Je rozmrzelý z toho, jak se celá záležitost vyvinula. Nicméně alespoň fanoušci pericos mu dokážou zvednout náladu. „Hodně mě povzbuzují. Předpokládám, že mi tak děkují za to, že jsem pro tenhle klub v klíčových okamžicích něco dobrého udělal”, vysvětluje. Jenže právě nevyrovnané výkony byl zřejmě důvod toho, proč v aktuálním kádru nemá místo. „Jsme nároční a hledíme na sportovní výkonnost” brání se vedení Espanyolu.

Coro neustále požadoval větší herní prostor, ale post v základní sestavě nikdy natrvalo nezískal, byť se v Katalánské metropoli vystřídali mnozí trenéři, od Lotiny, přes Valverdeho, Márqueze až po Pochettina. Stačí jen připomenout jeden údaj. Šestnáct utkání, ve kterých odehrál celých devadesát minut, za poslední čtyři roky. To mluví za vše. Prostě bída.

V současné chvíli je celá záležitost okolo Corominase na mrtvém bodě. Zatím se totiž vedení nepodařilo domluvit na rozvázání hráčovy smlouvy, která vyprší za necelý rok, 30.června 2012. „Byli jsme vstřícní. Dokonce jsme souhlasili, aby odešel do Nàsticu, Huescy, Hérculesu, nebo do Skoda Xanthi či Panetolikosu v Řecku, což jsou týmy, které se nás na něj ptali”, zní z klubového vedení. Jenže k dohodě se nedospělo. Buď proto, že Coro nebyl přesvědčený o působení v zahraničí, nebo že agent vyčkával, až přijde lepší nabídka. „Jediné co chci, je hrát”,prohlašuje osmadvacetiletý odchovanec Vilobí d´Onyar, který do Espanyolu přišel v sedmnácti letech. Zdá se, že se jeho kariéra v modrobílých barvách právě přiblížila ke svému konci.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace