Costa: Musíme hrát jako v Evropě

Ricardo Costa (© uefa.com)

Hráči Valencie museli o víkendu spolknout další hořkou pilulku v podobě porážky 1:4 v derby proti Villarrealu. Kromě nepřijemného výsledku ale trápí fotbalisty z Mestally ještě mnohem horší věc. Nemají příliš jasno o tom, co mají na hrací ploše předvádět. Mužstvo stále nedokázalo vstřebat a asi úplně porozumět tomu, co po nich trenér Miroslav Djukič požaduje. Zřejmě i zde bude zakopán pes, proč se nedaří Valencii nastřádat více úspěšných výsledků v řadě, které by ji vyhouply na čelní pozice ligové tabulky.

Po skončení duelu na El Madrigalu to byl jeden z týmových kapitánů Ricardo Costa, jenž promluvil o tom, že mužstvo si přestává v okamžiku úvodního hvizdu vědět rady. „Musíme hrát tak, jako v Evropské lize. Když budeme hrát jednoduše, na jeden dva doteky uprostřed, přímočařeji, kombinovat po stranách, bude mít každý protivník na světě potíže. Jestliže si projdeme všechny velké kluby, žádné nehraje středem. Dokonce i Barcelona teď mění svoji hru. Mužstva mají méně prostoru aby hráli středem. Navíc vědí, že máme ve středu pole kvalitní hráče, takže nás v tomto prostoru zmačknou a obírají nás o míče. Letos za každou chybu zaplatíme gólem“.

Včera to byl pro změnu Sergio Canales, jenž vyslovil svůj názor na herní styl i když byl ve svém projevu, pravda, o dost zdrženlivější. „Nejsem ten, kdo by měl říkat, jak se má hrát. To je věcí týmu, něco interního. Jisté je to, že je třeba se hodně zlepšit. Přemýšlet jen nad zápasem s Almeríou a pokusit se dosáhnout vyrovnanosti. Jestli se chceme dostat do Ligy mistrů, musíme v následujících zápasech nastartovat pozitivní sérii“.

Podle Canalese je poslední zápas v evropské soutěži předlohou, podle níž by se měli v následujících duelech řídit. „Máme jasno v tom, co chceme. Bylo to vidět v utkání proti St.Gallenu. To je příklad u kterého bychom měli setrvat“.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace