Courtois byl podle CIES nejvýhodnějším letním nákupem

Thibaut Courtois (© as.com)

CIES Football Observatory zhodnotila letní přestupy na základě jejich finanční výhodnosti. Šampionem se v tomto ohledu stal Thibaut Courtois.

Real Madrid za brankáře Chelsea zaplatil 40 milionů eur, přičemž podle vlastního algoritmu CIES je skutečná hodnota belgického reprezentanta o 22,6 milionu eur vyšší, tedy 62,6 milionu eur.

Jen o něco méně výhodně si počínalo Atlético, když za Rodriho z Villarrealu položilo na stůl 25 milionů eur, o 21,9 milionu eur nižší cifru, než je hráčova cena podle CIES. Mezi povedené obchody patří i transfer Clémenta Lengleta ze Sevilly do Barcelona za 35 milionů eur (jeho cena měla být podle CIES 49,2 milionu eur) a Cristiana Ronalda z Realu Madrid do Juventusu za 105 milionů eur (116,5).

Na opačném konci je vítězem Kepa Arrizabalaga, jehož Chelsea vykoupila z Athleticu za 80 milionů eur. Adekvátní částka za mladého gólmana by podle CIES byla 35,5 milionu eur. Také Everton přeplatil posilu z La Ligy, a sice Yerry Minu, který ho přišel na 31,8 milionu eur, přičemž jeho tržní hodnota se má i přes skvělé výkony na mistrovství světa v Rusku rovnat 13 milionům eur.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace