Courtois do Maroka na finále neodletí, Benzema s Militaem ano

Finále Mistrovství světa klubů představí souboj Real Madrid - Al-Hilal

Belgický brankář na finálové utkání Mistrovství světa klubů do Maroka neodcestuje, nestihl se plně zotavit ze zranění nohy, které ho začalo trápit před ligovým utkání. Real Madrid naopak posílí dvojice Benzema a Militao, o jejich nasazení pro případné finále se v minulých dnech spekulovalo.

Thibaut Courtois nakonec do Maroka na Mistrovství světa klubů neodcestuje, po semifinále tak nezasáhne ani do zápasu o celkové vítězství, které na Real Madrid čeká v neděli večer. Utká se v něm s vítězným Al-Hilal, který překvapivě vyřadil Flamenco.

Belgický brankář se stále potýká s problematickým zraněním bércového svalu, které si přivodil před několika dny a lékařský tým španělského šampiona doporučil, že bude lepší nechat hráče v klidu, aby se mohl zotavit. S ohledem na nabitou druhou polovinu února a velmi náročný březen je takové rozhodnutí pochopitelné.

Pokud se bude zranění hojit podle plánu, měl by se v brance Courtois opět objevit proti Osasuně 18.února, tedy jen tři dny před výjezdem Realu k utkání Ligy mistrů do Liverpoolu. Následné derby 25. února a El Clásico 2.března jsou dalšími z řady velmi těžkých utkání. Na Real čeká maraton, ke kterému potřebuje mít všechny své hráče v top formě.

Do Maroka na rozdíl od belgické jedničky odcestuje dvojice Benzema – Militao. Útočník i obránce Bílého baletu se ze svých potíží stihli zotavit a již dnes se připojí k týmu. Nevypadá to, že by měli do zápasu zasáhnout v základní sestavě, ale nějaká odehraná minuta by se mohla týkat i jich. S Karimem Benzemou se počítá minimálně pro případné převzetí trofeje. To ale předbíháme, Real Madrid nejdříve musí svého saudského soupeře porazit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace