Courtois: Keylor je skvělý brankář. O post jedničky budu bojovat

Thibaut Courtois (© as.com)

Real Madrid včera představil novinářům a fanouškům svou nejnovější posilu Thibauta Courtoise, jenž následně poskytl první tiskovou konferenci v novém působišti.

"Jsem hrdý, že budu součástí nejlepšího klubu světa. Je to výzva, kterou přijímám s nadšením. Jsem fanouškům Realu Madrid od dětství, mám Ikerův dres ze zápasu Ligy mistrů proti Anderlechtu z roku 2002. Tehdy mi bylo kolem deseti let. Vždy jsem měl věci Realu Madrid, který poutal moji pozornost. Nikdy předtím jsem znak klubu nelíbal, ale tentokrát to tak opravdu cítím," prohlásil belgický brankář, jenž se také vyjádřil k popěvkům proti Realu Madrid, kterých se ještě v dresu Atlética účastnil: "Byl jsem mladý. Není mi to podobné, nechal jsem se unést."

Courtois bude muset na Bernabéu bojovat o post jedničky s Keylorem Navasem, na což je připraven: "Keylor je výborný brankář a co jsem slyšel, tak i skvělý člověk a profesionál. Osobně jsem s ním mluvil jen krátce. Nikdo mi neřekl, že budu jednička. Vím, že budu muset bojovat. Když jsem přišel do Chelsea, byl tam Petr Čech, přesto jsem se nakonec do brány dostal. Do dnes jsme přátelé. My brankáři spolu musíme vycházet dobře, je to důležité v každodenním životě. Nepochybuji o tom, že budu vycházet i s novými spoluhráči. Mým cílem je pomoci Realu Madrid k trofejím."

Zatímco některé spekulace posílají Keylora Navase pryč z Realu Madrid, samotný Kostaričan tuto možnost prozatím vyloučil ráznými slovy: "Chce se mi odejít asi tak, jako se mi chce umířit."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace