Courtois se vidí v Monaku

Thibaut Courtois (© talksport.uk.com)

Belgický brankář Thibaut Courtois se již vidí v Monaku, jak nastupuje 31.srpna do utkání o evropský Superpohár. A nastupuje do něj v dresu Atlética Madrid. Dvacetiletý mladík, jenž v uplynulé sezóně ovládl brankoviště colchoneros, naznačil, že jeho působení v Madridu i pro nadcházející sezónu, o němž v uplynulém týdnu jednali bafuňáři Atlética a Chelsea, vypadá velmi nadějně.

„Normální by bylo, že bych zůstal ještě jeden rok v Atléticu. Je to skoro jisté“, poznamenal gólman během svého vystoupení na belgickém sportovním kanále Sporza. A kdyby pořád převládala sebemenší pochybnost, „Tibu“ dodal: „4.července se vrátím do tréninků s mužstvem“. Jablkem sváru během vyjednávání o jeho dalším působení na stadiónu Vicente Calderón bylo „povolení“ od Chelsea sehrát utkání o evropský Superpohár, jež se odehraje v pátek 31.srpna v Monaku. V něm se colchoneros utkají právě s Chelsea, vítězem uplynulého ročníku Ligy mistrů a evropské klubové jedničce by asi nečinilo zrovna dvakrát velkou radost mít v protivníkově brance fotbalistu, na něhož vlastní práva a jenž je teoreticky může připravit o jeden z nejprestižnějších titulů, který je na starém kontinentu k mání.

„Doufám, že si Superpohár zahraji. Nejsem si jist, že se mi taková příležitost v budoucnosti naskytne. Kdybych neměl příležitost pochopil bych to, ale když ji mám, jako teď s Atléticem, bylo by politováníhodné nechytat“, namítá mladý brankář. Courtois se nijak ožehavému tématu, které na Stamford Bridge může vyvolat menší rozruch, nevyhýbá a na rovinu říká: „Možná, že někteří lidi z Chelsea by mě raději v Monaku neviděli, ale chápu to tak, že podle toho, co se dříve řeklo, se rozhodlo, že bych měl hrát“. 

Courtois byl rovněž dotázán, jestli boss anglického klubu, Rus Roman Abramovič, měl něco společného s rozhodnutím, jestli nakonec bude moci hrát. „Jestli to bylo rozhodnutí Abramoviče? Možná“. Fanoušky Atlética ale gólman, jehož Chelsea koupila z Genku, nenechal na pochybách, komu aktuálně patří jeho srdce. „Je to pouze shoda okolností, že tohle utkání v Monaku bude proti mému zaměstnavateli, ale jediné co chci, je moci vyhrát Superpohár pro Atlético“.

V klubu od řeky Manzanares jsou vzhledem k jeho přítomnosti na stadiónu Ludvíka II. optimisty, nicméně aby Simeone mohl představit konkurenceschopné mužstvo, minulý týden colchoneros oficálně potvrdili prodloužení smlouvy druhého gólmana Sergia Asenja. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace