Cristiano Ronaldo je v půli cesty k nejlepšímu střelci historie Realu Madrid

Cristiano Ronaldo a Raúl González (© marca.es)

Nejlepším střelcem historie Realu Madrid je Raúl González. Jak dlouho ještě bude tato věta platit?

Legendární útočník Bílého baletu nastřílel za madridský klub celkem 323 soutěžních branek, potřeboval k tomu 16 sezón. Cristiano Ronaldo, dědic čísla sedm, jich má na kontě už 161. A to je na Bernabéu pouze něco málo přes tři roky...

Pokud portugalská hvězda vydrží nastolené tempo, mohl by Raúla sesadit z pomyslného trůnu v roce 2015 nebo 2016. Momentálně je Cristiano Ronaldo devátým nejúspěšnějším kanonýrem Blancos. 

Další čísla jsou více než zajímavá. Cristiano Ronaldo potřeboval na polovinu Raúlových gólů 155 zápasů, zatímco samotný Raúl celkově hájil bílý dres 741krát. Jeho průměr branek za sezónu se navíc pravidelně zvyšuje. V první sezóně dal Cristiano Ronaldo průměrně 0,94 gólu na zápas, ve druhé 1, ve třetí 1,09 a v současné i přes slabší začátek 1,27.

Jediný, kdo v tomto ohledu může s nejdražším hráčem světa alespoň trochu soupeřit, je Ferenc Puskás, jehož průměr činil 0,92 branky na střetnutí. Pokud se nestane nic nečekaného, je jen otázkou času, kdy se Cristiano Ronaldo stane střeleckou jedničkou dějin Realu Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace