Čtvrtfinále Ligy mistrů může být bez španělské účasti

Čtyři zápasy, čtyři zklamání (© marca.es)

Zatímco po základních skupinách Ligy mistrů propadli španělští fanoušci euforii, po prvních zápasech osmifinále přišlo vystřízlivění.

Úvodní fázi soutěže zvládli čtyři zástupci La Ligy výtečně, když společně postoupili do vyřazovací části. Jenže hned první zápasy play-off dostaly Valencii, Real Madrid, Málagu i Barcelonu do nevýhodné pozice.

Vše načala domácí porážka Valencie s bohatým PSG v poměru 1-2. V odvetě ve Francii tak musí Netopýři vyhrát 2-0, případně o gól v zápase bohatém na branky.

Ani Real Madrid nevkročil do play-off správnou nohou, remíza 1-1 z Bernabéu s Manchesterem United favorizuje do odvety Rudé ďábly. Bílý balet může těšit alespoň fakt, že jako jediný ze čtyř španělských mužstev neprohrál. Pokud chtějí Blancos pomýšlet na Décimu, potřebují v Divadle snů vyhrát nebo remizovat 2-2 a výše.

Málaga padla na hřišti Porta 0-1. Andalusané proto musejí na stadionu La Rosaleda portugalského soka v odvetě zdolat, a to minimálně o dvě branky, pokud se chtějí vyhnout prodloužení.

Nejhorší pozici má Barcelona. Katalánci nestačili na San Siru na AC Milán, výsledek 0-2 znamená nutnost slavného rivala na Camp Nou rozstřílet alespoň o tři góly. To v silách Barcelona je, avšak pouze za předpokladu výrazně lepšího výkonu než v Itálii.

Přestože situace ani jednoho španělského zástupce není beznadějná, není vyloučena ani možnost, že se do čtvrtfinále milionářské soutěže nepodívá žádný z nich. A to by nebyla dobrá vizitka pro ligu, která v posledních letech sbírá ocenění jako nejlepší na světě...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace