Další zápas Villarrealu odřídí Gil Manzano, jenž byl klubem po tom minulém kritizován

Sporný moment (© marca.es)

Španělský fotbalový svaz se rozhodl přilít olej do ohně, když na zápas Villarreal - Real Madrid nominoval jako hlavního arbitra Jesúse Gila Manzana.

Velké pozdvižení vzbudila zpráva v táboře Žluté ponorky. Gil Manzano byl totiž hlavním aktérem předešlého mače Villarrealu na hřišti Levante, kde hosté ztratili vedení 1-0 a po dvou pokutových kopech Levante padli 1-2.

Obě penalty povrdil systém VAR, u něhož seděl právě Gil Manzano. Když Andrés jednu střelu z puntíku zlikvidoval, nařídil 35letý arbitr od videa její opakování z důvodu, že brankář Villarrealu údajně neměl nohu na čáře, byť to záběry zcela neprokazují. Villarreal navíc upozorňuje, že hráči Levante při pokutových kopech předčasně vběhli do vápna, což pravidla rovněž zakazují, ale VAR to nezaznamenal. Stejně jako fakt, že jeden z domácích fotbalistů byl ve vápně ve chvíli, kdy Andrés těsně před druhým penaltovým zákrokem rozehrával od branky.

"Jestliže se opakuje penalta, když brankář nemá o centimetr nohu na čáře, pak by se stejné měřítko mělo uplatňovat i v těchto situacích. Když měřit na centimetry, tak vše," prohlásil kapitán Villarrealu Mario Gaspar.

Ještě důrazněji si stěžoval trenér Javi Calleja: "Hráli jsme skvělý zápas, ale na pět minut se rozhodčí chtěl stát hlavním aktérem a dát utkání Levante. Máme záběry, podle kterých - byť možná jen o milimetry - měl Andrés nohu na čáře. První penalta navíc byla superpřísná a ani druhá nebyla jasná, záleží na úhlu pohledu."

Opětovnou nominaci Gila Manzana na střetnutí Villarrealu zkritizoval bývalý arbitr Iturralde González: "Občas to vypadá, že komise rozhodčích žije v jiném světě. Myslím, že by měla projevit více taktu. Celé kauze se dalo předejít."

Gil Manzano má navíc u Villarrealu vroubek z roku 2017, kdy nařídil sporný pokutový kop ve prospěch Realu Madrid. Bílý balet i díky němu otočil skóre z 0-2 na 3-2. Gil Manzano poté opouštěl stadion s taškou s logem Realu Madrid, což prezident Villarrealu Fernando Roig označil za nevhodné. Nejde ovšem o neobvyklou praktiku, řada klubů věnuje rozhodčím upomínkové předměty jako klíčenky, připínáčky a podobně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace