Dani Alves bude v Barceloně hrát i příští sezónu

Na podzim loňského roku Dani Alves s Barcelonou podepsal smlouvu do konce sezóny s opcí na prodloužení o další rok. Po výborných výkonech se klub a brazilský obránce domluvili na tom, že opci využijou a Davi Alves bude působit v Katalánsku ještě i příští rok.

Přestože smlouvu s Barcelonou brazilský obránce podepsal již v listopadu, po onemocnění coronavirem a zimní přestávce oblékl dres až v lednu. Už po několika málo zápasech ale bylo jasné, že je osmatřicetiletý hráč v dobré fyzické kondici. Během tří odehraných utkání se mu podařilo vstřelit jeden gól a na další dva nahrát.

Dani Alves, který již v Barceloně odehrál osm sezón v průběhu let 2008-2016 a naposledy nastupoval za brazilské Sao Paolo, je trenérem využíván jak na pozici pravého obránce, tak na předsunutější pozici na křídle. V jednom utkání se dokonce skvěle doplňoval s Busquetsem ve středu zálohy.

Není divu, že jsou fanoušci i trenér Xavi z Dani Alvese tak nadšení. Brazilský mazák je tím pravým lídrem nejen na hřišti ale zejména mimo něj. Ačkoliv Dani Alves není kapitánem, plní roli mentora na jedničku a mladým hráčům často v tréninku dává cenné rady. Celá příprava a životospráva hráče je příkladná a experti podotýkají, že za prodloužením smlouvy stojí také chuť reprezentovat Brazílii na MS v Kataru, které se bude hrát právě v příští sezóně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace