Dani Alves: V procesu příští týden riskuje až devět let odnětí svobody

Dani Alves, bývalý fotbalista Barcelony

Už jen pár dní a soudní proces s bývalou hvězdou Barcelony, Dani Alvesem, bude opět plnit titulní stránky novin. V příštím týdnu se brazilský fotbalista, obviněný ze sexuálního napadení mladé ženy v nočním klubu, dozví výši svého trestu. Je nepravděpodobné, že bude zproštěn viny, naopak riskuje až maximální sazbu ve výši devíti let odnětí svobody a vysoký peněžitý trest.

Dani Alves, který je již rok v preventivní vazbě poté, co byl obžalován ze sexuálního napadení mladé ženy v jednom z barcelonských nočních klubů, v příštím týdnu stane před soudem. V posledních týdnech se bývalý fotbalista Barcelony prostřednictvím svých právníků snažil s obětí agrese dohodnout a vyhnout se tak vězení, ve kterém je zadržován, ale dívka takovému řešení do této chvíle nebyla nakloněna.

Co tedy Dani Alves riskuje? Právník Josep Castella, odborník na trestní právo, vysvětluje, že v případě bývalého fotbalisty existují až čtyři různé scénáře. Jedním z nich, ale nejméně pravděpodobným, je zproštění viny. To se ovšem neočekává i s ohledem na to, že je Alves již rok preventivně zadržován ve vazbě.

Druhou možností je trest ve výši šest až devět let, které by na Alvese čekal, pokud bude uznán vinným v plné míře. Zároveň by ale musel zaplatit odškodné ve výši 150 000 eur, které požaduje žalobce. Snížení trestu připadá v úvahu pouze v případě, že Alves zaplatí odškodné v plné výši a soudu dokáže, že v momentě agrese byl opilí, což by bylo považováno za polehčující okolnost. Trest v sazbě 3-4 roky by pak mohl Alvesovi připadnout pokud by se neodvolával proti rozsudku a prokázal vůli zaplatit vyšší než stanovené odškodné.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace