Dánský útočník Braithwaite s Barcelonou rozvázal smlouvu

Martin Braithwaite rozvázal s Barcelonou smlouvu

Cesty dánského reprezentačního útočníka Martina Braithwaita a Barcelony se po dvou a půl letech rozchází. Po dlouhém vyjednávání v průběhu letního přestupového období se hráč s klubem dohodl na rozvázání smlouvy. Braithwaite by měl nový kontrakt podepsat v Espanyolu, od Barcelony dostane „na cestu“ plat za zbývající dva roky smlouvy.

Podle dánského sportovního deníku B.T. se Martin Braithwaite a Barcelona dohodli na okamžitém rozvázání smlouvy tak, aby hráč měl ještě možnost a prostor najít si nové angažmá. Dánský útočník z Barcelony odejde po dvou a půl letech, s ohledem na výši odstupného v podobě dvou ročních platů, ho to ale nemusí mrzet.

Barcelona se v únoru 2020 soustředila na přestupový trh po souběžných zraněních Suáreze a Dembeleho, a ačkoliv Braithwaite nebyl volbou číslo jedna, přišel nakonec na Nou Camp s myšlenkoou stát se útočníkem, který oživí přední řady Barcelony. Katalánský klub potvrdil, že se jedná o velmi výhodný obchod do budoucnosti, protože dánský forward měl podle něj mít zájemce z řady týmů Premier League. Investice v podobě 18 milionů eur se tak měla bohatě vrátit.

Nic ale nemohlo být pravdě vzdálenější. Sotva o dva a půl roku později Barcelona s hráčem rozvázala kontrakt a důvod byla zejména nechuť hráče, kterého fanoušci dokonce vypískali během předsezónní prezentace týmu, opustit Nou Camp a přijmout některou z nabídek k přestupu. Barcelona tak částečně vyřešila jeden z mnoha ekonomických problémů a ukázala dánskému hráči dveře.

Výkony Martina Braithwaiteho byly v posledních letech přinejmenším pochybné. V 58 utkáních nastřílel 10 branek a přidal 5 asistencí, což je méně než v jeho předchozím klubu, Leganés. Tyto velmi podprůměrné statistiky společně se zraněními, která držela dánského forwarda mimo hru celých 184 dní, snížila postupně Braitwaiteho hodnotu na současných 6 milionů eur.

Je pravda, že tržní hodnota hráče nikdy nedosáhla osmnácti milionů eur, které za něj Barcelona Leganésu zaplatila, a stejně tak do Katalánska ale nikdy nedorazily nabídky z anglického trhu, jak se při jeho příchodu na Nou Camp tvrdilo. V posledních týdnech se na hráče informovala pouze Celta Vigo a Valencie, nicméně Braithwaite dal jasně najevo, že s odchodem z klubu bude souhlasit pouze poté, co inkasuje od Barcelony plný plat i za zbývající nerealizované roky smlouvy, tedy pět milionů eur.

Po rozvázání smlouvy s Barcelonou by Braithwaite měl podle posledních informací ze španělského tisku stát novou posilou Espanyolu, se kterou vyjednává smlouvu s platem ve výši 3 miliony eur ročně plus podpisový bonus ve stejné výši.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace