Darder se stal nejdražší posilou Espanyolu v historii

Sergi Darder (© as.com)

Sergi Darder už je kmenovým hráčem Espanyolu. Hostování mladého středopolaře z Lyonu se změnilo v trvalý přestup.

A to díky automatické aktivaci opce, která byla ve smlouvě s francouzským klubem. Ta říkala, že se tak stane poté, co Darder odehraje za Espanyol 24 zápasů. Do Lyonu poputuje 8 milionů eur, což je největší přestupová částka, jakou kdy katalánský klub zaplatil.

Darder není pro Espanyol neznámým hráčem, před přesunem do Málagy fotbalově vyrůstal právě mezi mládeží barcelonského celku. Na návrat na místo činu se samotný hráče těšil a bylo prakticky jisté, že si jej klub bude chtít ponechat. Smlouva je platná do roku 2023.

"Nijak jsem to neslavil, oslavil jsem už v létě můj příchod do Espanyolu. Klub mi hned řekl, že mě koupí bez ohledu na počet odehraných zápasů. Být nejdražším hráčem, to je tlak navíc, ale všichni víme, že přestupový trh je bláznivý. Dnes je osm milionů eur to samé jako tři miliony eur před pěti nebo šesti roky," uvedl 24letý Darder.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace