David Villa oznámil konec kariéry

David Villa (© as.com)

David Villa oznámil, že ho čekají poslední týdny kariéry a na začátku příštího roku pověsí kopačky na hřebík.

Villa stále živí naději, že se s profesionálním fotbalem rozloučí získanou trofejí, finále japonského poháru Emperor's Cup se totiž hraje 2. ledna a Villův současný zaměstnavatel Vissel Kobe je stále ve hře. V semifinále ho čeká Shimizu.

"Rozhodl jsem se ukončit kariéru, protože chci skončit s fotbalem dříve, než skončí on se mnou. Přemýšlel jsem o tom už několik let. Když máte určitý věk, víte, že ta chvíle může přijít kdykoliv. Jsem nesmírně vděčný rodině, manželce a dětem, bez nich bych nic nedokázal," uvedl brzy 38letý útočník, jemuž se přezdívá El Guaje (Dítě v asturštině).

Villa se nesmazatelně zapsal do historie  španělského klubového i mezinárodního fotbalu. Kromě Valencie, kde se mu dařilo nejvíce, prošel také Sportingem, Zaragozou, Barcelonou a Atléticem. V cizině hájil barvy New Yorku City, Melbourne City a Visselu Kobe. Villa je s 59 góly nejlepším střelcem, jakého pamatuje španělská reprezentace. Na klubové úrovni se může pochlubit celkem 365 góly.

Mezi úspěchy má vítězství na mistrovství Evropy i světa, Lize mistrů, tři ligové tituly, tři triumfy v Copě, stejný počet v Supercopě a jeden na mistrovství světa klubů a Super Cupu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace