DC Comics si opět stěžuje na Valencii kvůli logu netopýra

Logo Valencie ke stoletému výročí a logo Batmana (© elconfidencial.es)

DC Comics si znovu stěžuje na Valencii, jejíž logo s netopýrem vytvořené ke stoletému výročí klubu podle americké společnosti příliš připomíná logo Batmana.

DC Comics vlastní práva na tuto komiksovou postavu a není to poprvé, co je se španělským klubem ve sporu. S podobným obviněním přišel už v roce 2014.

Nyní začala běžet lhůta 22 měsíců, během kterých se obě strany budou snažit dosáhnout dohody bez toho, aby šla celá věc k soudu.

Valencia, která byla založena v roce 1919, zatímco postava Batmana vznikla o dvacet let později, veškerá obvinění odmítá. Klubový mluvčí ke kauze řekl: "Nepřestaneme používat logo netopýra jen proto, že si to DC Comics přeje. Žádná společnost na světě nemá exkluzivní práva na netopýra. Naše logo se nijak nezmění a v případném soudním řízení nám nic nehrozí, protože jsme nic neporušili. Jsme v klidu. Když Valencia hrála s logem netopýra na hrudi, tak v Americe ještě stále lovili bizony."

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace