De Jong nečeká, že by v Barceloně okamžitě nastupoval v základní sestavě

Frenkie de Jong (© marca.es)

Přestup Frenkie de Jonga z Ajaxu do Barcelony je již nějakou dobu oficiálně potvrzen a mladý fotbalista prozradil, že chce v novém působišti postupovat krok za krokem.

"Nečekám, že budu okamžitě nastupovat v základní sestavě, to by mi přineslo jen zklamání. Přestupuji do Barcelony s velkým nadšením a odhodláním tvrdě pracovat, abych hrál co nejvíce. A když budu mít potřebné štěstí, propracovat se postupně do základní jedenáctky," uvedl De Jong.

"Přestup do Barcelony mi doporučoval i Marc Overmars (někdejší hráč Barcelony a současný sportovní ředitel Ajaxu). Řekl mi, že do Barcelony zapadnu. On tam působil a pochvaloval si i příjemný život ve městě," dodal 21letý záložník, který se ještě v dresu Ajaxu může s Barcelonou utkat, a to za předpokladu, že oba celky postoupí do finále Ligy mistrů.

"Mám z přestupu velkou radost, ale zároveň se mi bude stýskat. Čas v Ajaxu jsem si užíval, je to úžasný klub, který se nebojí dávat šanci mladým hráčům."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace