De la Peña se rozhodl ukončit kariéru

Iván de la Peña (© as.com)

Špílmachr Espanyolu Iván de la Peña oznámil, že se kvůli zdravotním problémům rozhodl ukončit aktivní kariéru.

Poslední možností, jak vidět pětatřicetiletého veterána na trávníku Primera División, nabídne v sobotu závěrečné kolo letošní sezóny, v němž Pericos změří na svém stadionu síly se Sevillou.

"V sobotu to pro mě bude nejtěžší zápas. Bude to tvrdé, ale zároveň hezké. Fotbal je to nejlepší, co je," uvedl Lo Pelat na emotivní tiskové konferenci se slzami v očích. "Během kariéry jsem nechal na hřišti úplně vše. Byl bych rád, kdyby poslední dva roky byly lepší, ale pomohly mi zlepšit se jako hráč i člověk. Téhle profese, která je nádherná, jsem si užíval plnými doušky. Hlava ještě chtěla pokračovat, ale tělo řeklo ne. Tak to je, proto končím aktivní kariéru."

De la Peña zatím vyloučil možnost, že by v klubu pokračoval jako funkcionář či trenér: "V současné chvíli se jako trenér nevidím. Rád bych byl se světem fotbalu i nadále spojený, ale to až někdy v budoucnu, teď se chci věnovat rodině, která si to zaslouží."

De la Peña je odchovancem Barcelony, v jejímž dresu debutoval v Primeře pod Johanem Cruyffem v sezóně 1995/1996. Během své kariéry si vyzkoušel také dres Lazia či Marseille, své geniální fotbalové myšlení ale nejvíce předváděl v Espanyolu, kde kde strávil posledních devět let, během kterých se stal miláčkem fanoušků a legendou katalánského celku.

Celkově odehrál De la Peña v Primeře 268 utkání, během kterých nastřílel 19 branek. Ve své sbírce má dva Poháry vítězů pohárů, španělskou Supercopu i evropský Supercup, třikrát triumfoval se svými týmy v Copa del Rey a s Barcelonou dosáhl i na jeden ligový titul.

Malý Buddha, jak se De la Peñovi kvůli vzhledu přezdívá, má fotbal jako největší životní vášeň. Při každém soustředění ho ve volných chvílích sleduje v televizi nebo se jde podívat přímo na zápasy místních mužstev. Trávníky La Ligy opouští skutečný fotbalový umělec, jenž pro hru dýchá a žije.

Podívejte se na emotivní tiskovou konferenci, na které De la Peña oznámil konec kariéry:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace