De Marcosova lidská stránka

Óscar de Marcos (© marca.es)

U profesionálních fotbalistů je poměrně běžné, že navštěvují pacienty v nemocnicích. Málo z nich tak ale činí bez pozornosti médií a pravidelně. Mezi takové hráče patří Óscar de Marcos.

Univerzál ve službách Athleticu zůstal skromný a nemalou část svého času věnuje lidem, kteří v životě neměli tolik štěstí.

De Marcosovu dobročinnost potvrdil příběh zveřejněný na sociálních sítích: "Včera jsme byli v nemocnici v Cruces navštívit osmiletého syna přátel, jemuž byla diagnostikována leukémie. Když jsme přišli do pokoje, byla tam fotografie Óscara de Marcose. Zeptal jsem se jestli tam byl, což by bylo hezké. Sestra mi odpověděla, že pokud mu to fotbalové povinnosti dovolí, navštěvuje nemocnici každý pátek a tráví hovory s pacienty a jejich rodinami hodiny. Někdy ho musí z oddělení i vyhánět! Obdivuje přístup tohoto hráče, protože není snadné pravidelně navštěvovat dětskou onkologii. Má můj velký respekt. Pro rodiny musí být velkou oporou."

Na příspěvek zareagovala řada dalších lidí, kteří vše potvrdili a přidali své zážitky s 29letým fotbalistou.

De Marcos také podpořil v Peru charitu někdejší opory Athleticu Carlose Gurpeguiho, několikrát navštívil Afriku... To vše bez záře reflektorů a bez fanfár, ale o to upřímněji.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace