Debarcelonizace reprezentace. Real Madrid začíná mít v národním týmu navrch

Sergio Busquets, jediný člen Barcelony v základní sestavě proti Anglii (© marca.es)

Fotbalisté Barcelony tvořili dlouhé roky základ národního týmu Španělska. To už je ale minulostí a otěže začínají přebírát jména, která působí v Realu Madrid.

Zatímco na přátelský zápas proti Uruguay před několika lety bylo povoláno hned deset opor Barcelony a devět z nich do utkání zasáhlo a La Roja do finále mistrovství světa 2010 nastoupila s šesti Barcelonisty v základní sestavě, do víkendového střetnutí proti Anglii se podíval jen Busquets a střídající Sergi Roberto.

Právě tato dvojka jako jediná obdržela z Barcelony reprezentační pozvánku. A nedá se očekávat, že by snad s výjimkou Denise Suáreze byl v současném kádru nějaký výrazný adept na rozšíření tohoto počtu. Gerard Piqué a také Andrés Iniesta, jenž zamířil do Japonska, ukončili v národním mužstvu kariéru, Jordi Alba nemá s Enriquem ideální vztahy.

Toho využívá Real Madrid, z jehož řad nominoval Luis Enrique hned šest jmen - Sergia Ramose, Dani Carvajala, Nacha Fernándeze, Isca, Dani Ceballose a Marca Asensia. Vesměs mladší hráči, kteří mohou v následujících letech převzít štafetu a stát se kostrou Španělska. Bude tak úspěšná jako ta barcelonská?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace