Debutant Isma López navedl Athletic na správnou cestu

Radost Lvů (© marca.es)

Athletic udělal první krok směrem do Evropské ligy, když v úvodním utkání 3. předkola porazil Slaven Belupo 3-1.

Za domácí se na San Mamés ukázal v nejlepší formě debutant Isma López, autor dvou branek. Třetí zásah Lvů měl na svědomí Markel Susaeta. Gól Deliće však znamená, že favorit nemůže odvetu v Chorvatsku podcenit.

Marcelo Bielsa podle očekávání nasadil jedenáctku bez Fernanda Llorenteho, jenž začal na lavičce, a pouze s pěti obvyklými členy základní sestavy. Athletic měl přesto zápas pod kontrolou a byl na hřišti pánem.

Na úvodní branku se nečekalo dlouho, už po čtvrthodině dorazil Isma López brankářem vyraženou střelu Susaety, Athletic vedl. Delić sice rychle srovnal, jenže vedení vrátil domácím stejně bleskově hlavičkující Susaeta. Definitivní podobu výsledku dal v 68. minutě znovu Isma López, letní posila z Luga.

Athletic po solidním výkonu porazil Slaven Belupo 3-1 a do Chorvatska bude za týden cestovat s náskokem, který by měl být postupový.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace