Dechberoucí výkony na Euru zajistily Mamardašvilimu možnost přestupu

Giorgi Mamardašvili v dresu gruzínské reprezentace

Brankář Valencie, třiadvacetiletý Giorgi Mamardašvili, se stal jednou ze senzací evropského šampionátu. Vynikající výkony gruzínského brankáře přitáhly na oporu Valencie pozornost řady špičkových klubů a poté, co tržní hodnota hráče raketově v posledních týdnech vzrostla, dal španělský klub jednání o odchodu Mamardašviliho zelenou.

Před odjezdem na Mistrovství Evropy, které pro gruzínský národní tým bylo prvním v historii, se od party okolo Kvaratskhelii příliš nečekalo. Ošidná skupina s jasným favoritem v podobě Portugalska, a dvou nevyzpytatelných soupeřů Česka a Turecka, příliš nadějí na postup nedávala. Gruzie ale šokovala fanoušky napříč Evropou a zejména výkony mladého brankáře stály za senzačním postupem ze skupiny a potrápením Španělska v osmifinále.

Pokud ještě před Eurem byla tržní hodnota Giorgi Mamardašviliho okolo 40 milionů eur, dnes se zvedla na závratných 60 milionů, a po mladém hráči je velká poptávka. Valenci cítí možnost, jak zpeněžit brankáře, který přišel z Dynama Tbilisi před dvěma lety za necelý milion eur, a vedení dalo zelenou jednání se zájemci.

Největší ohlas způsobily výkony brankářské jedničky Valencie v Premier League a hned několik klubů bude ochotno podat nabídku. Kombinace mládí, dovedností a mezinárodních zkušeností dělá z Mamardašviliho atraktivní cíl. Mezi zájemce patří například Manchester United či Chelsea, ale i další kluby z Evropy hlásí ochotu přidat se do dražby.

Do Bundesligy by Mamardašviliho rád přivedl Bayern Mnichov, který má roky špičkové brankáře, a pokud si chce dominanci udržet i s vidinou blížícího se konce kariéry Neuera, musí začít hledat náhradu. Gruzínská brankářská jednička je také v hledáčku PSG, které považuje třiadvacetiletého hráče za klíčový dílek v boji o vítězství v Lize mistrů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace