Del Bosque věří, že se spory z El Clásic nepřenesou do reprezentace

Strkanice mezi reprezentanty se staly běžným jevem (© marca.es)

Není žádným tajemstvím, že v nedávné minulosti ničila španělskou reprezentaci nejednota hráčů Realu Madrid a Barcelony. Může se podobná situace brzy opakovat?

Očekávaná série čtyř vzájemných duelů španělských gigantů už má za sebou tři díly. Jejich společných negativem byl sotva průměrný fotbal, ale co je pro budoucnost národního týmu důležitější, i řada sporů, strkanic, slovních útoků. Hrozí, že by se kabina reprezentace mohla znovu rozpoltit?

Vicente del Bosque věří, že ne: "Série čtyř vzájemných duelů je skvělá, protože se setkávají dvě nejlepší mužstva Evropy. Ne z historického hlediska, ale díky současné formě. To je pro španělský fotbal ta nejlepší reklama. Zápasy jsou vypjaté, ale to k fotbale patří. Věřím, že národní tým i dál potáhne za jeden provaz."

La Roja má základní jedenáctku složenou téměř výhradně z hráčů Barcelony a Realu Madrid, Del Bosqueho proto musely poslední týdny přidělat řadu vrásek. Z Katalánska se ozývá, že Bílý balet hraje příliš tvrdě, z hlavního města pak jsou prozměnu slyšet výtky k simulování hráčů Barcelony.

Hráči se hádají nejen na hřišti, posílají si i některé jedovaté vzkazy přes média. A zatímco Dani Alves s Marcelem nebo Di María s Messim, tedy spoluhráči z reprezentace Brazílie a Argentiny, se před výkopem nadšeně zdraví a objímají, u fotbalistů Barcelony a Realu Madrid šlo v poslední době o spíše chladné akty, kdy si sotva věnovali letmý pohled do očí.

Jsou obavy oprávněné, nebo se španělská média snaží hledat něco, co neexistuje? Odpověď se dozvíme třeba už 4. června, kdy se Španělsko představí v přátelském utkání v Bostonu proti výběru Spojených států amerických. Do té doby je dostatek času, aby horké hlavy vychladly...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace