Del Nido: Španělská liga připomíná tu skotskou

José María del Nido s hercem Tomem Cruisem (© goal.com)

José María del Nido pokračuje v kritice rozdělování peněz z televizních práv, prezident Sevilly varuje, že španělská liga začíná připomínat tu skotskou.

V té se o titul dlouhodobě přetahují výhradně kluby Rangers a Celtic, zbytek pole výrazně zaostává. A La Liga jde v posledních letech podobnou cestou, a sice v hlavních rolích s Barcelonou a Realem Madrid.

"Španělská liga připomíná tu skotskou. To není názor Del Nida, to je prostě fakt. V minulém ročníku skončil ve Skotsku třetí tým s menším odstupem za vítězem, než tomu bylo ve Španělsku," zlobí se Del Nido, jenž upozorňuje na obrovské rozdíly v rozpočtech klubů, ke kterým přispívá i nerovnoměrné rozdělování příjmů z televizních práv. "Levante má rozpočet 14 milionů eur. Copak si myslíte, že může soupeřit s někým, kdo ho má ve výši 400 milionů eur, jako je tomu v případě Realu Madrid?"

"Děláme vše pro to, aby se počet týmů, kterým se současná situace nelíbí, co nejvíce rozšířil," dodává Del Nido. Vedle Sevilly žádají změnu také Villarreal, Athletic, Real Sociedad, Zaragoza a Espanyol. Právě tato šestice přišla s návrhem, aby se 40 procent příjmů rozdělilo stejným dílem pro všechny, zbylých 60 procent pak v závislosti na umístění v posledním ročníku, uplynulých pěti sezónách a historické tabulce Primery nebo počtu členů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace