Dembelého návrat na hřiště brzdí i Ramadán

Ousmane Dembélé v ligovém utkání v Gironě

Francouzský ofenzivní hráč si s návratem do sestavy Barcelony bude muset ještě dát na čas. Od zranění uplynuly již více než dva měsíce a Dembele se stále na hřišti neobjevil. Pomalá rekonvalescence je podle španělských médií zapříčiněna také půstem v prbůěhu Ramadánu, který neumožňuje ideální přípravu.

Sezóna Ousmane Dembélého se na konci ledna zastavila v ligovém utkání v Gironě. Francouzský útončník utrpěl zranění v přední části přímého svalu a na hřišti ho nahradil Pedri. První zprávy mluvily o tom, že by se Dembélé mohl vrátit za dvacet dní až měsíc. Později ale sám trenér Barcelony, Xavi, odhadl hráčův návrat do sestavy na měsíc a půl. Uplynulo ale již dva a půl měsíce a Dembélé se stále neobjevil v plném tréninku. „Jeho pocit ještě není dobrý,“ vysvětlil trenér, aniž by přidal podrobnější informace o tom, kdy by se hráč mohl objevit na hřišti.

Důvodem protahující se rekonvalescence je pomalé hojení zranění. Poslední lékařská zpráva poukazuje na to, že na rozdíl od zranění Sergiho Roberta, který podstoupil operaci, se Dr. Pruna, vedoucí lékařského týmu, rozhodl v případě Dembélého pro konzervativní léčbu, která je pomalejší než obvykle. Při předchozích hráčových problémech se zpravidla vše řešilo operativně, v tomto případě ale lékaři změnili strategii, ovšem hojení nejde podle předpokladů.

Španělská média dále upozorňují na to, že Dembélé podstupuje v průběhu Ramadánu dobrovolný půst, a zdůrazňují, že hráč ráno posiluje bez hydratace. Přestože klub Dembélému poskytl upravený gastronomický režim, lékaři se domnívají, že by bylo vhodné hráče pustit zpět do plného tréninku až poté, co bude schopen absolvovat celotýdenní přípravu s normálními stravovacími návyky. Hrozba návratu zranění je velká a poté, co se problémy obnovily u Pedriho, už nechce lékařský tým nic podcenit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace