Deportivo je znovu prvoligové

Deportivo slaví postup (© marca.es)

Před rokem zavládlo na Riazoru zklamání, když Deportivo sestoupilo do Segundy. Včera ho vystřídala euforie, mužstvo z Galicie stráví v druholigovém pekle jediný rok.

Vítězství v předposledním kole Segunda División nad Huescou znamená, že Deportivo už nikdo nepřipraví nejen o přímý postup mezi elitu ani o konečné první místo. A to může být rekordní. Svěřenci José Luise Oltry totiž mají na kontě 88 bodů, čímž vyrovnali historický počin Valladolidu z ročníku 2006/2007. V posledním utkání sezóny ho mohou překonat.

Deportivu Segunda nesluší. A ví to i klubový prezident Lendoiro, jenž zariskoval a i za cenu vysokého rozpočtu dokázal udržet všechny hvězdy. Pokud by postup nejrychlejší možnou cestou nepovedll, znamenalo by to velký finanční problém do budoucích let. Lendoirův tah se však ukázal jako vítězný.

Mužstvo navíc mělo neskutečnou podporu fanoušků, počet prodaných permanentek překročil 25 tisíc, což je větší číslo, než jakým se klub mohl pochlubit v La Lize. Pravého přítele člověk pozná v nouzi a Deportivo má ve svých příznivcích toho vůbec nejlepšího... Deportivo se vrací tam, kam patří. Do Primery.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace