Deportivo odvolalo Oltru

José Luis Oltra už není trenérem Deporu (© as.com)

Novoroční přípitek bude mít hořkou příchuť pro José Luise Oltru, jenž byl dnes odvolán z funkce trenéra Deportiva.

"Není to rozhodnutí, které bylo učiněno dnes, ale už na posledním shromáždění 21. prosince po porážce s Espanyolem," vysvětlil na tiskové konferenci klubový prezident Augusto César Lendoiro. "Nejsme příznivci trenérských změn, ale dostali jsme se do situace, kdy jsme tento krok udělat museli, abychom mužstvo znovu nakopli."

Oltra působil na lavičce galicijského týmu od minulé sezóny, kdy mužstvo převzal po sestupu do Segundy. A v prvním roce si vedl náramně, druhou nejvyšší soutěž vyhrál s bodovým rekordem i nejvyšším počtem výher v historii. S postupem mezi elitu se ale Deportivo zatím nedokázalo vyrovnat, po 17 kolech se krčí na posledním místě tabulky.

Pouze několik desítek minut po rozvázání smlouvy s Oltrou Lendoiro potvrdil, že novým trenérem byl do konce sezóny jmenován Domingos Paciência. Třiačtyřicetiletý Portugalec naposledy působil ve Sportingu Lisabon, vloni dovedl Bragu do finále Evropské ligy. Jako fotbalista má Paciência zkušenost z Tenerife.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace