Deset nejlepších přestupů Primera División 2010/2011

Salomón Rondón (© as.com)

Důležitá část fotbalových úspěchů se rodí mimo hřiště, a sice v kancelářích z očí do očí, faxem, telefonem nebo emailem.

Samozřejmě jde o nákupy a prodeje hráčů. Kdo dokázal před nebo v průběhu sezóny ulovit z přestupových vod nejlepší kousky?

Přinášíme vám deset přestupů, které se povedly v letoční sezóně vůbec nejvíce.

10. Javier Mascherano (Liverpool -> Barcelona, 20 milionů eur)

Dvacet milionů eur není malá částka, přestup Javiera Mascherana z Liverpoolu do Barcelony byl proto mnohými považován za zbytečný. A Argentinec jejich slova v nejistém úvodu sezóny potvrzoval. Ale s postupem času se jeho výkonnost ustálila na velmi vysoké úrovni a v závěru ročníku, kdy zaskakoval na pozici stopera, se zařadil mezi klíčové fotbalisty mistra.

9. Álvaro Cejudo (Las Palmas -> Osasuna, 320 tisíc eur)

Miliony létají sem a tam, skromnější kluby však musejí vystačit s výrazně nižšími částkami. To je i případ Osasuny, která v zimě přilákala jako náhradu za Juanfrana, jenž zamířil do Atlética, Primerou neprověřeného Álvara Cejuda. A bylo to zatraceně dobře investovaných 320 tisíc eur. Šikovný krajní záložník se zařadil do základní sestavy a kolem pravé lajny pomáhal rozjíždět nebezpečné akce Rojillos.

8. Leonardo Ulloa (Castellón -> Almería, 900 tisíc eur)

Sestupu Almeríe do Segundy Leonardo Ulloa zabránit nedokázal, sedm vstřelených gólů přesto stojí za pozornost. Lepší byl v červenobílém dresu pouze Pablo Piatti, který se ale těšil výrazně větší podpoře ze strany trenérů. Ulloa nastoupil v základní sestavě pouze 16krát, což jeho střelecký úspěšný vstup do Primery podtrhuje.

7. Mesut Özil (Werder Brémy -> Real Madrid, 18 milionů eur)

Real Madrid získal během léta několik dobrých posil, jako nejzářivější z nich se ukázal Mesut Özil. Německý technik si svým stylem, který není nepodobný tomu Zidaneho, okamžitě získal fanoušky Bílého baletu na svou stranu.

6. Willy Caballero (Elche -> Málaga, 900 tisíc eur)

Dlouho měla Málaga problémy mezi třemi tyčemi. Brankáři rotovali nuceně kvůli zranění nebo z rozhodnutí trenéra z důvodu nepřesvědčivých výkonů. Vše vyřešil levný příchod Willy Caballera z Elche, jenž se okamžitě stal jedničkou a pomohl mužstvu svou jistotou k záchraně.

5. Roberto Soldado (Getafe -> Valencia, 10 milionů eur)

Valencia stála v létě před těžkým úkolem, a sice sehnat náhradu za Davida Villu. Důvěra byla vložena do Roberta Soldada, jehož Netopýři přetáhli z Getafe. A povedlo se. Soldado nastřílel 18 ligových branek, přičemž zejména v druhé půlce sezóny vedl Valencii za Ligou mistrů. 

4. Ivan Rakitić (Schalke -> Sevilla, 2,5 milionu eur)

Sevilla neprožila dobrý rok. Postup do Evropské ligy je pouze náplastí na neúčast v Lize mistrů. Andalusanům chyběl dirigent hry. Získali ho až v zimním přestupovém okně ze Schalke za více než dobrou cenu. Ivan Rakitić dokázal dát fotbalu Sevilly více řádu, dařilo se mu i střelecky.

3. Júlio Baptista (AS Řím -> Málaga, 2,5 milionu eur)

Júlio Baptista zářil v Seville, v Realu Madrid a AS Řím ale nepřesvědčil. Další šanci znovu nastartovat kariéru mu nabídla Málaga a Brazilec nepohrdl. Bojovnost, síla, agresivita a... góly. La Bestia doslova tlačila Málagu za záchranou a stala se jednou z klíčových postav Pellegriniho výběru.

2. Borja Valero (WBA -> Villarreal, 6 milionů eur)

Řadu zájemců měl před startem sezóny Borja Valero. Plešatý špílmachr si nakonec vybral Villarreal, v jehož dresu prožil senzační rok, který korunoval postup do Ligy mistrů. Srdce fotbalového fanouška při pohledu na elegantního záložníka, jenž dokáže rozdávat geniální pasy, plesalo...

1. Salomón Rondón (Las Palmas -> Málaga, 3,5 milionu eur)

Řada fotbalistů nezvládne přechod z druhé nejvyšší soutěže mezi elitu, to ale rozhodně není příklad Salomóna Rondóna. Jeden z objevů sezóny zářil v Málaze, ke čtrnácti ligovým brankám mu stačilo třicet zápasů. Skvěle investovaných 3,5 milionu eur.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace