Deset zajímavostí dosavadního průběhu ligového ročníku

Deset zajímavostí (© marca.es)

La Liga má po osmi odehraných kolech další reprezentační přestávku. Jaké zajímavosti dosavadní průběh soutěže přinesl?

Deník Marca jich vybral následujících deset.

1) Nastěhovaní v útoku

Nikoliv Barcelona a Real Madrid, jak by zněl nejčastější tip, ale Eibar a Getafe jsou týmy, které tráví nejvíce času v útočné třetině hřiště, tedy v oblasti velkého vápna soupeře. Eibar tak činí v 35 procentech hracího času, Getafe 34.

2) Jen čtyři minuty ve vedení

Leganés je jediným týmem, který ještě nezvítězil. A Okurky k tomu neměly ani blízko, ze 720 odehraných minut totiž byly ve vedení pouhé 4, a to proti Betisu, který ale manko rychle smazal.

3) Žádný útočník s kompletními odehranými minutami

Celkem 26 fotbalistů odehrálo kompletních 720 minut, není mezi nimi ani jeden útočník.

4) Jedenáctka vytrvalců

Jak bylo zmíněno, 26 hráčů odehrálo všech 720 minut. Zde je jedenáctka složená z některých z nich.

5) Nejmladší a nejstarší debutanti

V letošním sezóně debutovalo v La Lize 74 hráčů. Nejmladším byl Ansu Fati z Barcelony ve věku 16 let, 9 měsíců a 25 dnů, nejstarším Germán Sánchez z Granady ve věku 32 let, 9 měsíců a 17 dnů.

6) Bez nuly vzadu

Getafe a Leganés jsou jedinými týmy, které inkasovaly v každém zápase a jejich brankáři tak marně vyhlížejí čisté konto.

7) Host bez ostychu

Granada se jako nováček nerozpakuje a na hřištích soupeřů nastřílela nejvíce branek - 12. Druhý je Real Sociedad se 7 góly.

8) Jedenáctka čekatelů

Jestliže někteří fotbalisté odehrál plnou porci minut, další se naopak na hřiště nepodívali zatím ani na minutu. Zde je jejich výběr.

9) Problémy doma

Velké problémy má před vlastním publikem Betis, ve všech 5 zápasech na Villamarínu totiž inkasovali jako první. Od Valladolidu (konečný výsledek 1-2), Leganésu (2-1), Getafe (1-1), Levante (3-1) i Eibaru (1-1).

Ještě hůře je na tom Espanyol, který jako jediný doma nezískal ani bod - prohrál postupně se Sevillou, Granadou, Realem Sociedad a Valladolidem.

10) Málo střel na zařízení

Alavés má nejhorší bilanci (a to nejen v La Lize, ale napříč pěti nejlepšími soutěžemi v Evropě), pokud jde o střely na branky. V průměru trefuje zařízení jen 2krát za zápas. Následují Mallorca (2,3) a Espanyol (2,5).

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace