Diego Costa: chystá se návrat do Evropy?

Diego Costa v dresu Atletico Mineiro

Brazilský útočník s bohatými zkušenostmi z evropských lig momentálně zkouší restartovat svou kariéru v rodné zemi. V Atlético Minieiro ale nenaplňuje velká očekávání a od klubu má svolení k tomu, aby si našel nový tým. V případě odchodu do Evropy by navíc jeho smlouva byla rozvázána bez dalších sankcí.

Hráč Atlética Mineiro si může pochopitelně hledat nové angažmá také v Brazílii a zdá se, že o služby Diega Costy by měl zájem Corinthians, ale podle vyjádření Atlética bude hráčova smlouva rozvázána pouze při odchodu do Evropy. Corinthians by tedy v případě zájmu musela za útočníka zaplatit.

Setrvání Diega Costy v Atlético Mineiro není na pořadu dne. Španělsko-brazilský útočník, který do klubu přišel loni v srpnu, by mohl po vítězství v brazilské lize i poháru u týmu skončit. Diego Costa v sezoně 2020/2021 nastoupil za klub celkem devatenáctkrát, vstřelil pět gólů a na jeden přihrál.

Přestože se bývalému útočníkovi Atlétika Madrid podařilo ve své rodné zemi opět restarovat fotbalovou kariéru, Diego Costa před několika dny prohlásil, že jeho budoucnost nemusí být svázána s Atlético Mineiro. Brzy poté začaly médii kolovat zprávy o tom, že by novou fotbalovou štací Diega Costy mohlo být klub Corinthians a že s přestupem samotný hráč souhlasí. Brazilská média ale přispěchala také s informací o tom, že Atlético Mineiro bude jednat se zájemci z ligy a mimo ni zcela odlišně.

"Přestože nedávno Diego Costa pro SporTV uvedl, že hodlá dodržet smlouvu s Atleticem Mineiro, zatím není jisté, zda bude v roce 2022 oblékat dres Atlética." Portál také uvádí, že situace Diega Costy je komplikovaná, protože Atlético by zvažovalo ukončení smlouvy s 33letým hráčem pouze v případě, že by podepsal novou smlouvu s některým evropským klubem, zatímco pokud Diego Costa nakonec zůstane v Brazílii a podepíše smlouvu s Corinthians, budou muset kluby zasednout k jednání o jeho přestupu a dohodnout se na přestupové částce. "Nyní zbývá vyřešit nejsložitější část, kterou je jednání s Atleticem Mineiro. Představitelé Atlética souhlasí s ukončením jeho smlouvy, pokud se vrátí do Evropy. Za setrvání v Brazílii chce ale Atletico finanční kompenzaci," uvedl novinář Jorge Nicola.

Diego Costa byl mimo hřiště téměř 8 měsíců. Od svého posledního zápasu v dresu Atletica Madrid (proti Realu Sociedad 22. prosince 2020) musel 33letý hráč čekat až do srpna loňského roku, než se stal hráčem Atlética Mineiro a znovu mohl obout kopačky. Diego Costa ve své vlasti nalezl opět chuť do fotbalu a s týmem získal ligový i pohárový titul. V další sezóně ale možná fanoušci o útočníka přijdou. Poslední prohlášení hráče i spekulace v médiích tomu nasvědčují. Záleží ovšem také na tom, kdo bude Costovi ochoten platit jeho vysoký plat. Aby to nakonec nedopadlo tak, že Diego Costa bude doslova "zadarmo drahý".

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace