Diego Costa: Jsem provokatér, ale ne násilný hráč

Diego Costa (© marca.es)

Diego Costa je letos středem pozornosti, a to v pozitivním i negativním smyslu slova.

Útočník Atlética se stal klíčovou postavou týmu, fanoušci Madriďanů si ho zamilovali nejen pro důležité góly, ale také pro maximální nasazení a schopnost provokacemi rozhodit soupeře.

Na chování Diega Costy si už několik fotbalistů stěžovalo, samotný Brazilec k tomu říká: "Jsem provokatér, ale ne násilný fotbalista. Soupeři si myslí, že mohou využít mého temperamentu, abych byl vyloučen, ale poučil jsem se. Teď dostávají karty oni, ne já."

Skvělé výkony vynesly 24letého Brazilce až do národního týmu, kde by mohl v nejbližších dnech debutovat. "Devadesát procent Brazilců mě nezná, toho jsem si vědom," prohlásil Diego Costa a vysvětlil, proč se stal fotbalistou. "Rozhodl jsem se, když mě otec pokřtil a pojmenoval Diego po Maradonovi. Mojí školou byl život, hřiště a balón. Chybí mi, že mě v mládí nikdo nenaučil hlídat si svou pověst, respektovat soupeře a trenéra. Neudělal bych pak tolik blbostí."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace