Diego Costa krůček od podpisu s Corinthians

Třiatřicetiletý rodák z Lagarto, Diego Costa, je jen krůček od přestupu do nejvyšší brazilské ligy. Po neúspěšných námluvách na Starém kontinentu se zdá, že intenzivní kontakty mezi hráčem a brazilským klubem se přetaví v podpis smlouvy.

Brazilský útočník naposledy hrál a trénoval v Atléticu Mineiro, kde předčasně rozvázal smlouvu. Vrátil se do Evropy v naději, že se mu dostane nějaké konkrétní lepší nabídky. Nejblíže podpisu brazilského hráče byla italská prvoligová Salernitana, ve které hraje například Ribéry. Jihoitalský klub nabízel 1,5 milionový kontrakt a na sklonku ledna Diego Costa dorazil na lékařskou prohlídku.

Aktuální zdravotní stav a fyzička ale vedení Salernitany nepřesvědčili a tak na poslední chvíli z dohody sešlo. Neúspěšné námluvy v Evropě pro Costu znamenaly návrat do Brazílie a vyčkávání na vhodnou příležitost. Té se chopilo Timao, jak se přezdívá fotbalovému klubu Corinthians. Po příchodu nového trenéra Vitora Pereiracoma na lavičku to vypadá na první velkou posilu, kterou by útočník se zkušenostmi ze španělského ligového fotbalu byl.

Na uspokojení platových požadavků Diega Costy si Corinthians najme speciálního sponzora určeného pouze k tomuto účelu. Diego Costa v uplynulé sezóně za Atlético Mineiro podával skvělé výkony a pomohl nastartovat svou kariéru. V dresu Corinthians by mohl nastoupit již do ligového utkání proti Ponte Preta na pořadu 12.3., nejdříve je ale nutné doladit podmínky smlouvy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace