Digne pomáhal obětem teroristického útoku v Barceloně

Lucas Digne (© sport.es)

Čtvrteční teroristický útok v centru Barcelony přinesl nejen oběti a slzy, ale také hrdiny. Jedním z nich je podle rozhlasové stanice RAC 1 Lucas Digne.

Obránce Barcelony již několik měsíců bydlí nedaleko třídy La Rambla, kde útočník najel s dodávkou do davu lidí, třináct jich zabil a více než stovku zranil, a sice na Plaça de Catalunya, kam se spolu s manželkou přestěhoval z rodinného domu na kraji města, neboť bezdětná dvojice preferuje život v pulzujícím centru katalánské metropole. Když z okna uslyšel, co se děje, neváhal bezpečí bytu opustit a vydat se do ulic pomáhat raněným.

Podle RAC 1 poskytoval Digne obětem útoku první pomoc a z bytu přinesl ručníky a vodu. Následně přijely záchranné složky a Digneho a ostatní "dobrovolníky" donutily v zájmu vlastní bezpečnosti zónu podlého činu opustit.

Čtyřiadvacetiletý obránce Barcelony tak ukázal, že je nejen skvělým fotbalistou, ale také velkým a solidárním člověkem...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace