Do Messiho odchodu si Neymar stál za návratem, tvrdí prezident Barcelony

Messi s Neymarem - WSJ

Častokrát skloňovaný scénář Neymarova comebacku na Camp Nou byl možná blíže realitě, než se zdálo.

V Katalánsku strávila 29letá brazilská hračička celkem čtyři roky, během nichž napočítala 105 soutěžních gólů a dalších 76 asistencí.

S Barcou ovládl Neymar dvakrát LaLigu a třešničkou na dortu se stal triumf v Lize mistrů. Poté nicméně za dodnes rekordních 222 miliónů euro odešel do Paris Saint-Germain.

Jako jeden z důvodů k odchodu byla skloňována závist vůči slávě Lionela Messiho a právě hvězdný Argentinec se zřejmě ve výsledku stal indikátorem toho, že minimálně letos nedošlo ani k opětovnému podepsání hvězdy PSG.

„Pokoušeli jsme se Neymara přivést," vyslovil se pro Esport3 prezident Blaugranas Joan Laporta. „Z našich dialogů se přestup jevil jako velmi atraktivní a sám hráč byl odhodlán k návratu. Pravidla finančního fair-play jsme si vykládali trochu jinak než Javier Tebas (prezident LaLigy - pozn. redakce), za jehož regulí neměla nabídka smysl."

Barcelona se v tu chvíli tvrdě střetla s realitou. Aby se vešla do platového stropu nastaveného domácí soutěží, musela upustit od prodloužení smlouvy s královsky odměňovaným Messim. Ten se tak mezitím stal spoluhráčem Neymara právě v Paříži.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace