Dokonalé spojení. Mendilibar znovu udržel Eibar v La Lize

José Luis Mendilibar (© marca.es)

Dokonalé spojení mezi Eibarem a trenérem José Luisem Mendilibarem funguje i nadále, baskický celek má zajištěnu záchranu.

Pátým rokem v řadě neudělalo vedení ukvapený tah a ani v těžkých chvílích neuvažovalo o odvolání 59letého kouče, Mendilibar pátým rokem v řadě našel návod k záchraně, přestože mu jako vždy fotbalový osud situaci ztěžoval, jak jen mohl.

Už je běžné, že Eibar během každého léta přijde kvůli omezenému rozpočtu o několik klíčových opor, před letošní sezónou šlo o Marca Cucurellu, Rubén Peñu či Joana Jordána. Novinkou nejsou ani zdravotní potíže opor, v tomto případě stopera Ivána Ramise, nebo že se očekávané opory nestřetnou s ideální formou, ať už je řeč o Inuiovi, Enrichovi, Pedru Leónovi či Diopovi.

Aby toho nebylo málo, kvůli koronaviru prodloužená sezóna znamenala předčasný konec hlavní hvězdy křídelníka Fabiána Orellany, jenž neprodloužil smlouvu a skončil na Ipurue k 30. červnu - před závěrem sezóny, kdy se Eibar trápil a potřeboval každý bod. I s takovým oslabením se Eibar a Mendilibar vypořádali.

Hlavními herci ve fotbale jsou hráči. Ale trenéři jako Mendilibar mají na úspěch týmu zcela zásadní podíl. Není náhodou, že je Mendilibar nejdéle sloužícím trenérem v nejvyšší soutěži, který se navíc neostýchá nazývat věci pravými jmény, a tak pravidelně kritizuje chybující VAR a nebo ohodnotí zápas svého celku slovy: "Jsem rád, že se hrálo bez diváků a nikdo nemusel platit vstupné, aby takový zápas viděl." Nikdy se mu nedostane takové slávy jako Zidanovi či Simeonemu, uznání odborníků si však získává rok co rok...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace