Doyen odhalil jména

Záhada se začíná vyjasňovat. Slavná investiční skupina Doyen Group, která ve Španělsku finančně podporuje Sporting Gijón, Getafe a Atlético Madrid vystoupila z dosavadní anonymity a od neděle spustila nové internetové stránky. Pravda, jsou ještě v pracovní verzi, nicméně i tak se dá zjistit, jaké ptáčky polapila do své zlaté klece. Najdeme zde soupis fotbalistů, kteří si již ve fotbalovém světě jméno udělali a mnoho mladíků, kteří ještě do konce minulého týdne neměli ani ánunk o tom, že jejich práva patří britskému finančnímu fondu.

Morata, mistr Evropy do 19 let a hráč Realu Madrid Castilla, De Gea, brankář Manchesteru United, Negredo, útočník Sevilly, Borja Valero, středopolař Villarrealu, Pedro León, krajní záložník Getafe a také v poslední době hodně zmiňovaný Reyes, jehož přestup do Sevilly je vyčíslen na 3,5 milionů eur. To jsou jen některé exempláře ze sbírky Doyenu, v níž rovněž figurují mimo jiné podhrotový záložník Santosu Felipe Anderson, nebo bek AS Roma a bývalý hráč Sportingu José Ángel (v pozdních večerních hodinách byli z webu vygumováni Morata, Borja Valero, De Gea a Reyes). Klub z Asturie se čtyřmi a Getafe se třemi hráči mají pod křídly investičního fondu největší zastoupení. Reprezentanti do 17 let Álvaro Bustos a Álex Serrano, devatenáctiletý Sergio Álvarez a o čtyři roky starší Roberto Canella jsou perly z Marea, kterými se může Doyen pyšnit. U některých je to hodně překvapivé zjištění. Zatímco Bustosovy záležitosti spravuje jeho otec, Serrano má za agenta Ginése Carvajala a Canellu s Álvarezem má ve své agendě Eugenio Botas. Nikdo z nich ale nepřiznává vztah s Doyen Group. „Nemám ani ponětí, proč se moje jméno objevuje v Doyen Group“, publikoval Canella na svém Twitteru. „Ani já, ani hráči jsme nic nepodepsali a štve nás to, že se naše jména na této stránce objevují. Už jsme požádali, aby je ze seznamu odebrali“, vysvětluje Botas.

Doyen Group vlétl do španělské ligy na začátku října díky malým finančním injekcím (ve výši zhruba 150.000 eur) do klubů ve formě reklamy, s cílem koupit část hráčských práv nadějných fotbalistů. Původní plán spočíval v investicích do hráčů mladších 24 let, které by nebyly vyšší jak tři miliony eur a které by se postupem času zhodnotily. Doyen změnil strategii v okamžiku kdy zjistil, že některé kluby si na svoji canteru sáhnout nenechají. Fond se tudíž rozhodl podílet se i na krátkodobých operacích, které by ulehčil napumpováním finančních prostředků do zainteresovaných klubů. Posledním případem je Reyes, jehož zastupuje Mariano Aguilar a jenž má na starosti rovněž De Geu. Aguilar je přítel Juanmy Lópeze, s nímž participoval na přesunech Gutiho a Bernda Schustera do Besiktase. Bývalý zadák Atlética Madrid je hlavním zprostředkovatelem Doyenu ve Španělsku. Má rovněž agenturu Boss, pod níž patří Negredo a Borja Valero, jejichž zimní příchod na Calderón není úplně vyloučený. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace