Drahé nákupy a vysoké ambice. Almería napodobuje Málagu. Bude úspěšnější?

Ředitel Almeríe El-Assy vítá posily (© as.com)

Almería letos slaví třicet let od založení a rok 2019 může být zlomový, neboť po změně majitele má klub vysoké ambice.

Turki bin Abdulmohsen bin Abdul Latif Al-Sheikh koupil 2. srpna 96procentní podíl v Almeríi za 20 milionů eur (dalšími 7 miliony eur smazal dluhy kluby). Saúdskoarabský boháč nezahálel a okamžitě začal s obměnou kádru.

Almería před příchodem Al-Sheikha přivedla sedm hráčům, všichni ale obratem kluby opustili. Šejkova revoluce tím neskončila, změnil i trenéra, když nedávno najatého Óscara Fernándeze nahradil Pedrem Emanuelem, sportovního ředitele a hlavního sponzora. Během tří týdnů přivedl dvanáct nových hráčů a dvakrát překonal přestupový rekord klubu. Nejprve ho pokořil nákupem Darwina Núñeze z Peñarolu za 8 milionů eur, včera pak Arvinem Appiahem z Nottinghamu Forest za 8,8 milionu eur.

Postoupit do La Ligy, rozšířit povědomí o klubu a vylepšit stadion a tréninkové centrum. To jsou cíle nové Almeríe. Její příběh se možná až příliš podobá tomu nedaleké Málagy, které se v roce 2010 zmocnil Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Ahmed Al-Thani. Jenže místo úspěšné pohádky v prvních letech poté přišlo procitnutí, které je čím dál bolestivější. Al-Thani se chová jako diktátor a modrobílý celek vede prazvláštním způsobem. V reálu to vypadá tak, že například vedení dohodne dva odchody hráčů a dva příchody, aby Al-Thani vše těsně před podpisem kontraktů v podstatě bez důvodu vetoval.

Málaze nevycházejí ekonomické počty a od vedení soutěže dostala varování, že pokud je nesrovná, může se dostat do problémů. V poslední den přestupového období se navíc klub ztrapnil, když musel rozvázat smlovuu se Shinji Okasakim, hvězdnou posilou z Leicesteru. Japonský útočník byl členem Málagy jen necelý měsíc, před uzávěrkou soupisek totiž vyšlo najevo, že Andalusané si nemohou dovolit platit jeho mzdu, neboť dosáhli platového stropu. A tak si Okasaki znovu balil kufry...

Stane se Almería další Málagou, nebo se její majitel bude chovat zodpovědněji?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace