Dřel pro svoje barvy, byť chce odejít

De Guzmán slaví včerejší branku (©ddm.es)

Nikdo na něj z tribuny nebučel ani nepískal, přestože záložník Mallorcy Jonathan De Guzmán v posledních několika dnech veřejně prohlašoval, že chce přestoupit do Villarrealu. A zatímco bude do středeční půlnoci netrpělivě očekávat finální rozhodnutí celé story, chtěl ukázat všem fanouškům Mallorcy jak moc je zavázaný ďábelsky rudému dresu, díky němuž si v Primera División udělal poměrně slušné jméno.

Nejen že naložil na svá záda břímě odpovědnosti mužstva z Baleárských ostrovů, nýbrž i díky střele a špetce štěstí přihrál pro svůj tým do ligové tabulky první, veledůležité tři body této ligové sezóny v souboji proti Espanyolu Barcelona. V jednom ze svých charakteristických protiútoků sebral De Guzmán balón, přispěchal s ním až na hranici velkého čtverce a vypálil. Smůlou pro hosty bylo, že do dráhy letu míče se ještě připletla noha Raúla Baeny, čímž prakticky vyřadil z jakékoliv činnosti brankáře hostí Cristiána, jenž dostal mezi třemi tyčemi trochu překvapivě přednost před Kamenim. 

Jonathan si to hned po úspěšné trefě namířil přímo k sektoru fanoušků Grada Jove na Iberostar Estadio a posílal mezi ně gestikulace v podobě polibků. Tahle „milostná předehra” dala alespoň na moment zapomenout na skutečnost, že De Guzmán se už možná brzy nalodí do Žluté ponorky. Jestli Villarreal položí na stůl kufr s osmi milony eur, bude Jonathan od 1.září přetahovat přes hlavu tradiční žlutý dres. Ale fanoušci Mallorcy mohou být prozatím v klidu, neboť klub, jemuž předsedá Fernando Roig v tomto směru nejeví žádné známky života, dokonce ani prostřednictvím hráčova agenta. Jistě, času je ještě dostatek.

Fotbalista ze země tulipánů tak přidal alespoň další důkaz o svých nepopíratelných přednostech. Jeho kolmé přihrávky, třeba ta, kterou vymyslel pro Nsueho, nebo kvalita, již ukrývá pod šňůrkami svých kopaček, kdy jedním dotekem míče dokáže posadit na zadek soupeřova hráče, dostávaly do varu dvanáct tisícovek příznivců, kteří byli zvědavi na premiéru tohoto souboru na Son Moix. K tomu ještě neúnavně napadal, odebíral míče aby okamžitě zahájil novou útočnou akci...Bez De Guzmána bude Mallorca o dost slabší a kouč Laudrup to ví. Možná, že včera odehrál svoje poslední utkání v červeném. Kdo ví? Tato nejistota se rozluští za dva dny. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace