Dudek prozradil, co řekl Mourinho hráčům po debaklu 0-5 v El Clásicu

Jerzy Dudek s José Mourinhem (© as.com)

Na devětadvacátý listopad 2010 fanoušci Realu Madrid dlouho nezapomenou, prohra 0-5 na půdě Barcelony je dodnes straší. Jerzy Dudek, tehdejší brankářská dvojka Bílého baletu, prozradil, jak na prohru zareagoval José Mourinho, který mužstvo trénoval.

"Po zápase byl v šatně naprostý chaos. Někteří hráči brečeli, jiní křičeli nebo se dívali do země. Poté vstoupil Mourinho a řekl nám: Vím, že to bolí. Bezpochyby je to nejhorší prohra vaší kariéry," vzpomíná dnes 45letý Polák.

"Oni jsou teď štastní a působí to tak, že vyhráli ligu, ale vyhráli nad námi jen jeden zápas. Toto je teprve začátek a do konce sezóny zbývá ještě hodně času," pokračoval Mourinho, jenž na další den osvobodil hráče od tréninku. "Chci, abyste zůstali doma. Vyjděte si s rodinou nebo běžte s přáteli do města. Ukažte celému světu, že se přes to utkání přenesete. Lidé budou hodně mluvit o tom, co prohra znamená. Ale neschovávejte se za ni. Ukažte koule. I přes prohru musíme zabojovat o titul."

Podle Dudka mužstvu Portugalcův proslov pomohl: "Dostali jsme se z toho rychleji, než se čekalo. Poprvé jsem pochopil, jak důležitá je ve světě sportu psychologie. Co můžete vyhrát a prohrát. Mourinho je skvělý psycholog."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace