Dvacetimilionový duel

Kdo vyhraje přetlačovanou o miliony? (© marca.es)

Jedním z taháků nejbližšího kola Primera División bude souboj Realu Sociedad a Valencie. Půjde v něm o miliony.

Konkrétně o 20 milionů eur, neboť právě takovou cifru má zajištěnou tým, který postoupí do Ligy mistrů. A tato výsada patří ve Španělsku čtyřem nejlepším. Barcelona, Real Madrid a Atlético se už mohou na štědré dotace od UEFA těšit, zbývá vyluštit tajenku, kdo bude čtvrtým šťastným.

Současné rozpoložení sil dává největší naděje právě Realu Sociedad, jemuž patří čtvrtá příčka s 55 body, a páté Valencii, která má na kontě o dva body méně. Vítěz bude mít miliony na dosah a osud ve vlastních rukách.

Přitom před několika měsíci by asi málokdo tipoval, že to budou právě tyto týmy, kdo si to o bramborovou medaili rozdá. Erreala byla ve velké krizi a fanoušci žádali hlavu Philippa Montaniera, Valencia po domácím debaklu 2-5 právě od Realu Sociedad odvolala Mauricia Pellegrina.

Časy se mění a v obou táborech vládne euforie a optimismus. Ten podporuje i fakt, že kromě zmíněných 20 milionů eur je v Lize mistrů bonus za každý získaný bod (500 tisíc eur) a vítězství (milion eur), samozřejmě plus další vysoké cifry za postup do vyřazovací části, odměny z prodeje televizních práv a velké prestiže... Na Anoetě půjde o víkendu o hodně.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace