Dvakrát jsem odmítl Real Madrid, prozradil Puyol

Carles Puyol (© marca.es)

Carles Puyol prozradil, že se ho dvakrát pokoušel získat Real Madrid. Jedna z ikon Barcelony však pokaždé odmítla.

"Hned dvakrát se mě Real Madrid pokoušel získat, ale já byl v nejlepším klubu světa. Chtěl jsem s Barçou vyhrávat tituly, proto jsem zůstal," řekl dnes 41letý Puyol. Někdejší kapitán týmu strávil v Barceloně celou kariéru a zařadil se mezi členy takzvaného One-club men.

"Poprvé to Real Madrid zkoušel po sezóně, v níž jsem hlídal Luíse Figa při jeho návratu na Camp Nou, tedy v roce 2001. Podruhé v ročníku 2004/2005, kdy na lavičku Realu Madrid přišel Camacho. Chtěl mě a Ronaldinha," dodal Puyol. V obou případech byla odpověď negativní.

Puyol se také vrátil k oslavě gólu ve slavném El Clásicu z roku 2009, kdy Barcelona smetla Real Madrid na Bernabéu 6-2. Puyol políbil katalánskou vlajku Senyera na kapitánské pásce: "Vyšlo to zevnitř, nedával jsem mnoho branek, ale věděl jsem, že pokud se mi to povede, musím to oslavit právě tímto způsobem."

Vlasatý stoper pomohl Barceloně k 21 trofejím, se Španělskem se pak stal mistrem Evropy, světa i vítězem olympiády. Nejvíce si cení triumfu v Lize mistrů z roku 2006: "Více než Mundial 2010 pro mě znamená Liga mistrů z Paříže 2006, protože to bylo s Barcelonou, kterou více cítím."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace