Dvě tváře reprezentace

Zklamaný Juan Manuel Mata (© marca.es)

Včerejší porážka Španělska v Anglii znovu vyvolala diskusi, proč se tak liší výkony Del Bosqueho party v soutěžních a přátelských zápasech.

Pokud o něco jde, je La Roja v posledních letech téměř neporazitelná, o čemž svědčí tituly mistrů Evropy z roku 2008 a světa z loňska. Když ale nastoupí Španělsko do utkání, v němž jde pouze o čest a prestiž, jeho výkonnost výrazně klesá.

A potvrzují to i čísla od nezapomenutelného 11. července 2010, kdy La Roja oslavila první titul světových šampionů. Od té doby sehrálo Španělsko celkem sedmnáct zápasů. Osm z nich spadalo pod kvalifikační cyklus o postup na mistrovství Evropy 2012, devět jich bylo přípravných.

Zatímco ty soutěžní zvládli Del Bosqueho svěřenci na jedničku se stoprocentní bilancí výher, z devíti přátelských duelů zvítězili pouze ve čtyřech, jednou se rozešli se soupeřem smírně a čtyřikrát prohráli. Nejbolestivější porážky přišly s Argentinou (1-4) a Portugalskem (0-4).

Vicente del Bosque i další členové národního týmu zůstávají v klidu, protože vědí, že důležitá je výkonnost v soutěžních kláních, přesto si jsou vědomi, že obraz národního týmu množící se "přátelské" porážky zbytečně poškozují. Dojde k nápravě už v nejbližším mači proti Kostarice?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace