Dvě vydařená a jedno nevydařené hostování

Recio (© google.com)

V posledních letech se forma hostování hráčů v Málaze uplatňovala velmi hojně. Ať už co se týče příchodů, nebo odchodů fotbalistů, kteří by na La Rosaledě nedostávali potřebný prostor na zeleném trávníku. Ani letošek nebyl v tomto ohledu vyjímkou a poté, co formálně skončila letošní sezóna, se můžeme podívat na to, jak se třem hráčům (Rubén, Recio a Juanmi), kteří odešli na hostování dařilo.

Rubén a Recio mohou považovat svoji zkušenost v Rayu, respektivě Granadě za velmi přínosnou a jejich odchod splnil přesně to, po čem toužili a proč Málagu opouštěli: hrát v základní sestavě a získat zpět ztracenou sebedůvěru. Gólman byl na hostování celou sezónu, Recio od ledna. Teď už jen zbývá, aby pozitivními vibracemi dokázali přesvědčit nového trenéra klubu (Schuster?), že si zalouží zůstat na Rosaledě pro nadcházející sezónu.

Brankář Rubén byl angažován před třemi lety Juanem Ramónem Muñizem díky skvělým výkonům, které do té doby předváděl v Cartageně. Nicméně pod taktovkou trenérů Portugalce Jesualda Ferreiry a následně Manuela Pellegriniho nezažil příliš vlídné období. Rozjezd byl pro něj sice výtečný, ale později na něm zanechal stopy špatný chod týmu za vlády Ferreiry. Přestal podávat vyrovnané výkony a dopouštěl se poměrně triviálních chyb. To mělo pochopitelně za následek ztrátu místa v brance, k němuž se ještě přidala delší zranění, mimo jiné zápěstí. Již minulý rok se snažil pláchnout pryč, nicméně musel si rok počkat, aby nakonec dodával jistotu klubu, jenž se stal štikou letošního ligového ročníku.

Pod vedením Paca Jémeze naskočil do 30 ligových zápaů a celkem odchytal 2612 minut. Kromě pár týdnů v zimě, kdy mančaft přestal šlapat a kouč vsadil na Dani Giméneze, se dá říci, že byl neotřesitelnou jedničkou Raya. Jeho výkony byly stálé během celé sezóny a dokázal tak znovu navázat na své jisté zásahy z minulosti, kdy svoji vysokou postavu perfektně využíval k zákrokům, zejména na brankové čáře. Navíc v mužstvu, které hrálo odvážně směrem dopředu, si zachytal poměrně dost. Záměrem je, že by gólman původem z Galície měl zůstat v kádru Málagy jako druhý brankář, tedy za předpokladu, že si Kamerunec Carlos Kameni najde nové působiště. Málaga by se ráda zbavila jeho dost vysokého platu a on by pro změnu rád chytal, aby se mohl vrátit do reprezentační brány své země.

Mohlo by se říci, že první zápas Recia (v Getafe) byl jakousi předzvěstí toho, jak se bude jeho hostování v Granadě odvíjet. Klubový odchovanec, jenž předevčírem odjel na dovolenou na Ibizu, totiž skóroval. Místo v sestavě měl pod palcem jak pod Anquelou, tak i pod Alcarazem. Pro klub byl dokonce tak platný, že neváhal vysolit klauzuli uvedenou v kontraktu 100.000 eur za to, že bude moci nastoupit proti Málaze ve vzájemném duelu. Třešničku na skvělých šest měsíců působení položil svým vyrovnávacím gólem v nastaveném čase na Anoetě (2:2).

Recio se pohyboval zejména na pozici středního záložníka ve dvojici s Mikelem Ricem, ovšem sem tam kopal i na postu podhrotového záložníka. Předváděl slušnou rychlost při vyvážení balónu, schopnost zkontaktovat se s útočníky a velmi často zkoušel svoji střelbu z dálky. Manuel Pellegrini s ním vůbec nepočítal, což hodně narušilo jeho psychiku. První den letní přípravy bude jedním z mnoha a bude se snažit přesvědčit budoucího kouče, že místo v kádru by si zasloužil, tak jak to předběžně vidí i vedení klubu. Navíc konkurence mu během následujících týdnů pravděpodobně značně ubyde. Také patnáct odehraných zápasů za Granadu, z toho 14 v základu, může posloužit jako dobrá vizitka.

Juanmi je odvrácená strana mince toho, jak se může vydařit hostování. Do Racingu Santander v lednu odcházel s posláním navést tápající klub z Kantabrije na správnou cestu k záchraně v Segunda División. Jenže jak jeho prostor na hřišti, tak i jeho sebedůvěra šly od deseti k pěti. Nebo spíš k nule. A právě tohle, pro útočníka nenáviděné číslo, je zaneseno u jeho jména v kolonce nastřílených branek. Však si za tenhle počinek vysloužil hustou kritiku od fans Racingu na sociálních sítích, díky čemuž nakonec svůj účet na Twitteru zrušil. V posledních zápasech pod vedením Alejandra Menéndeze už naskakoval jen na zbytkové minuty, nebo dokonce proseděl celý zápas na lavičce. Bohužel příchod Pellegriniho do Málagy znamenal značný posun velmi nadějného talentu zpět v jeho fotbalovém růstu, což vyrylo nejdnu vrásku na tváře funkcionářů Málagy.

Pro úplnost, na hostování odešel v létě i Sandro Silva, nicméně v zimním přestupním termínu ho získalo Vasco de Gama do vlastnictví poté, co se vyvázal z kontraktu v Málaze. Rovněž Edinho odešel na hostování do Académicy, nicméně za pár dní mu v Málaze končí smlouva.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace