Dvojice odstrčených vystrkuje růžky

Diego Buonanotte (© fifa.com)

Od začátku letošní sezóny se v Málaze hodně často hovořilo o tom, jak úzký je kádr prvního týmu. Vybraná elitní jedenáctka Manuela Pellegriniho oslnila celou Evropu, ale druhá, záložní jednotka, vzbuzovala pochybnosti, jak zvládne obstát ve třech soutěžích, ve kterých Málaga působí. Kouč Málagy se příliš neodvažoval sáhnout k rotacím v sestavě a když už je uznal za vhodné, záložáci většinou nepodali takový výkon, aby se byť jen přiblížili na úroveň teoretických stálic v sestavě. Isco s Joaquínem odehráli prakticky všechno a tím pádem jim logicky začínala docházet šťáva na jejich geniální kejkle a celý mančaft to zákonitě pocítil. Výsledky z posledních dvou měsíců hovoří samy za sebe.

S elitní jednotkou na pokraji sil Málaga dosáhla na postup do osmifinále Ligy mistrů. Remíza vybojovaná na San Siru dodala potřebný klid trenéru Pellegrinimu k tomu, aby svěřil do rukou kormidlo těm nepříliš obvyklým tvářím v ideální jedenáctce. Byl to jakýsi bod zlomu, díky kterému dnes v Málaze sklízí zasloužené ovoce. Nejprve to byl Iturra, klíčový hráč během neustále se opakujících zdravotních lapáliích Francouze Jeremyho Toulalana. Pak se na scéně objevil Duda. Jeho recitál proti Anderlechtu z minulého týdne ukázal, jaké zaujetí pro hru mají náhradníci i přesto, že se k lizu nedostanou příliš často. Zmínit je třeba také neúnavného Sebastiána Fernándeze, jenž nepromarní jedinou příležitost vybojovat si minuty pro nadcházející duely. Ovšem mezi všemi těmito „druhořadými“ fotbalisty vyčnívá jedno sdružení, které se formovalo zcela mimo dosah záře reflektorů. Pěkně pomalu, na mírném ohni, se ukuchtilo smrtící spojení, které příznivcům Málagy již předvádí své první plody spolupráce.

Mezi Roque Santa Cruzem a Diego Buonanottem to totiž začalo pěkně fungovat. Kouzla a magie argentinského fotbalisty hluboce ovlivnila efetivitu paraguayského reprezentanta. Rozumí si téměř dokonale. Hledají se a nacházejí. Tak jako tomu bylo v sobotu. Diegova přihrávka obloučkem, kterou dokonale využil Roque na stanovení konečného výsledku proti Granadě na 4:0. A není to poprvé a vypadá to, že ani naposledy. To se dá vydedukovat i ze slov samotného Santa Cruze po skončení zápasu: „Snad v tom budeme pokračovat, Diego nahrávky a já góly. Akce vyšla úplně dokonale, rozumíme si velmi dobře“.

Utkání v ledovém Petrohradě proti místnímu Zenitu, byl shodou okolností jakýmsi zenitem, vrcholem, této nové dvojice. Od té chvíle získávali v zápasech větší herní prostor. Na dokonalosti se snad vyskytla jediná kaňka, jíž byla odveta domácího poháru proti Cacereñu (0:1), která znovu rozsela nad jejich výkonností semínka pochybnosti, nicméně proti Anderlechtu již znovu předváděli to, čeho jsou schopni. Individuálně přispívají mužstvu (hokejovou terminologií Diego Buonanotte 1+2 za 484 odehraných minut, zatímco Santa Cruz 3+1 během 810 minut) a když se spojí, mohou pro protivníka představovat hodně nebezpečnou zbraň. Oba dva se proměnili ve skutečný záložní plán B, když prvotní varianta selže, nebo potřebuje vydýchat. Právě se nachází ve skvělé formě a poslední zápasy jak se zdá přesvědčily i kouče Pellegriniho. Postupně si vybírají svoji odměnu ve formě zápasových minut. Jenže chtějí určitě víc. Prozatím mají Isco, Joaquín a Saviola luxusní náhradníky, kteří začínají neúnavně bušit na bránu základní sestavy. 

Chilský trenér má v aktovce přichystané nové duo, které může kdykoliv vytáhnout. V tak náročném programu, jaký Málaga musí zvládnout, je učiněným pokladem mít takhle zapojenou lavičku náhradníků, schopnou v jakýkoliv moment vytáhnout kaštany z ohně. Teď už je potřeba je jenom využít. Tahle nová dvojka slibuje mnohé . 


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace