El Madrigal ve stylu Premier League

Stadion Madrigal se chce podobat anglickým stadionům (© marca.com)

Nováček Primera División Villarreal CF chce pro nadcházející sezónu dát svému stadiónu EL Madrigal jakýsi anglický nádech, britský ráz, ve stylu opěvované Premier League. Útulný stánek žluté ponorky, jenž už posbíral celou řadu pochval od UEFy poté, co byl stadión zmodernizován před první účastí amarillos v Champions League, se podrobí další „plastické operaci“.

Inovátorská myšlenka vedení Villarrealu spočívá ve vyvýšení laviček náhradníků na tribunu, tak jako je tomu u většiny klubů v anglické Premier League. Umístění střídaček mezi diváky tvoří tradiční kulturu britského fotbalu. Na Madrigalu se výše uvedená změna dotkne dvou, nebo tří řad VIP lóže, nicméně dispozice stadiónu neumožní vyzvednout ještě výše střídačku jak bylo původně v plánu a jak je to běžné v Anglii. V každém případě bude novinka na první pohled viditelná, která dodá stadiónu jiný estetický dojem, navíc zlepší výhled z technické zóny.  Střídačky ale budou mít pouze dvě řady a ne tři, což byl původní záměr.

Projekt měl v hlavě prezident Fernando Roig Negueroles již před nedávno skončenou sezónou, jenže kvůli sestupu z nejvyšší soutěže ho nechal dočasně pozastaven a vrátil se k němu až nyní.

Nicméně v úvahu musí Villarreal vzít i stránku bezpečnostní, což je v Anglii věc nemyslitelná, neboť fanoušek na ostrovech má absolutní respekt k fotbalistům a trenérům. Ve Španělsku je to ale trochu jiné a byť se fanoušci Villarrealu vyznačují smyslem pro fair-play, klub bude muset učinit potřebná opatření, aby osazenstvo střídaček bylo v naprostém bezpečí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace