Emoce před, v průběhu i po zápase. Pohárový souboj Valencie s Getafe byl vyhrocený

Potyčka na Mestalle (© marca.es)

Dvojzápas čtvrtfinále Královského poháru mezi Valencií a Getafe nabídl kromě dramatického rozuzlení i řadu vyhrocených situací.

Už po prvním utkání, které vyhrálo Getafe v domácím prostředí 1-0, si trenér Valencie Marcelino García Toral stěžoval, že tvrdost soupeře byla "na hraně", v podobném duchu mluvili i samotní hráči. Kouč Getafe José Bordalás se následně pustil do Marcelina, když řekl: "Getafe hraje podle svých možností, vždy s maximálním nasazením, ale ne na hraně fair play. Marcelino už měl spory s několika trenéry. Vždyť víte, co něm řekl Klopp. Nemám k tomu co dodat."

Lodivod Liverpoolu Jürgen Klopp o Marcelinovi po vzájemném střetnutí s Villarrealem, který Marcelino tehdy vedl, v Evropské lize uvedl, že by "nechtěl být Marcelinem ani na jedinou vteřinu v životě, i když je to dobrý trenér". Marcelino reagoval vzpomínkou na slova manželky obránce Caty Díaze, jež na Instagramu označila Bordaláse za "sraba, zrádce a falešného člověka". "Představte si, že bych směrem k Bordalásovi použil stejná slova jako příbuzní Caty Díaze. Ale já to neudělám, protože všechny trenérské kolegy respektuji," nechal se slyšet Marcelino.

Napjatá atmosféra se přenesla i do odvetného utkání na Mestalle. Tvrdě hrající Getafe dohrávalo bez vyloučeného Djeného, čehož Valencia využila, v nastaveném čase vstřelila dva góly a po skvělém obratu a výhře 3-1 postoupila. V průběhu mače byla k vidění celá řada strkanic a hádek, velká mela se strhla po konečném hvizdu. Zatímco hrdina dne a autor hattricku Rodrigo se gestem mnutí očí vysmíval příznivcům Getafe, kteří Netopýry označovali po zápase na Coliseu za "plačky", hráči i členové realizačních týmů se dostali do potyčky. Fotbalisté Getafe se následně postrkovali i s ochrankou a policisty.

Vášně se přenesly rovněž na následnou tiskovku, kde Bordalás litoval vyloučení Djeného: "Bylo zcela nespravedlivé a samotný zápas ovlivnilo. Rozhodčí měl na domácí jiný metr."

Rozezlený byl i útočník Jorge Molina: "Doslova brečeli celý týden a přineslo jim to úspěch. Za každý zákrok jsme dostávali žlutou kartu za žlutou kartou. Vypadá to, že Getafe někomu vadí. Více raději nebudu říkat, abych se vyhnul trestu." Někdejší fotbalista a současný komentátor Marc Crosas Molinova slova ostře zkritizoval: "Je ubohé, když se váš kapitán vyjadřuje takto poté, co byl v 95. minutě SÁM před brankářem a mohl dát gól na 2-2 a jeho mužstvo zdržovalo hru v celém druhém poločase." Za svého spoluhráče se postavil Iván Alejo, jenž Crosasovi vzkázal: "Starej se o své věci, žiješ jen z podobných prohlášení, přitom jsi v životě nedal jedinou přihrávku na dva metry."

Útočník Valencie Rodrigo byl naopak spokojený: "Mysleli si, že nás rozhodí, když o nás budou mluvit jako o plačkách. Ale rozhoduje se na hřišti, kde jsme byli lepší. Ukázali jsme velký charakter."

Podívejte se na potyčku po konečném hvizdu:

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace