Enrique Pina si ve španělském fotbale buduje impérium

Enrique Pina (© as.com)

Enrique Pina se stává jednou z hlavních postav ve španělském fotbale.

Bývalý fotbalista a současný podnikatel z Murcie je od roku 2009 prezidentem Granady, kterou dokázal po 35 letech dovést zpět do Primera División. A to i díky spolupráci s klanem Pozzů, jenž vládne Udinese. Právě hráči, pro které není na soupisce italského celku místo, míří na hostování do Andalusie. 

A podle posledních výsledků je vidět, že je to nadmíru úspěšný model. Není žádným tajemstvím, že pokud Enrique Pina nějakého fotbalistu Udinese doporučí, udělá rodina Pozzů vše pro to, aby ho získala.

Pinovy ambice jdou však dále. Během letošního léta se stal poradcem sportovního úseku Tenerife, které věří, že se s jeho pomocí dostane z třetiligového bahna zpět do Segundy. A pak třeba do Primery. Ještě větší slovo bude mít v Cádizu, kde se stal sportovním ředitelem.

Podle informací španělských médií se mu ve Žluté ponorce zalíbilo a během léta 2012 se chce stát jejím majoritním vlastníkem. Do prezidentského křesla by pak usadil svého otce Juana José Pinu. Cíl je jasný, vrátit historický klub do Primery. Do Cádizu, který je v současné chvíli v Segundě B, už proudí posily z Pinovy stáje. Vybírat je z čeho, Enrique Pina má k dispozici přes 100 hráčů Udinese a přes 20 Granady.

V Tenerife a Cádizu si libují a doufají v lepší zítřky. Není se co divit, dosavadní trajektorie Enrique Piny je obdivuhodná. V pouhých 30 letech založil klub Ciudad de Murcia, který za pomoci čtyř postupů během pěti sezón na začátku tisíciletí dostal z regionální soutěže do Segundy a s Granadou vybojoval během dvou let dva postupy...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace